Σύνοψη: Κάποιες φορές η φύση προσποιείται και έχει την ψευδαίσθηση πως το σώμα αλληλεπιδρά με την ψυχή, με την σεξουαλική προτίμηση προς το ίδιο ή το αντίθετο φύλο. Η Romona είναι ένα νεαρό κορίτσι το οποίο πάντα ονειρευόταν να γίνει αγόρι και ζει με την μητέρα της, την  γιαγιά της και την σύντροφο της γιαγιάς της. Η Romona  παίρνει την απόφαση της μετάλλαξης σε αρσενικό  Ray . Ποιοι όμως θα σταθούν εμπόδιο στην επιθυμία της;

Άποψη: “ Όταν ήμουν μικρός η μαμά μου ήθελε να γίνω πριγκίπισσα ή σταχτοπούτα , εγώ ονειρευόμουν να γίνω πιλότος ή καουμπόι...“.

Μια ταινία μέσα σε ταινία, μια ιστορία που άγγιξε το άκρο της υπερβολής ακροβατώντας στην πλοκή και την εικόνα. Εμπλουτισμένη με κοντινά πλάνα που αποτυπώνουν το συναίσθημα της στιγμής, την ουσία των αντικειμένων στη λήψη. Η προσποίηση πως τα πλανά τραβηχτήκαν από την Elle Fanning και όχι από την σκηνοθέτιδα μας Gaby Dellal αποτέλεσε μια σωστή οπτική που έδινε ένταση στην αίσθηση του ερασιτεχνικού. Ευκρινείς εικόνες και χρώματα,  μόνο που… την αποδοχή, την θλίψη, αλλά και την έπαρση της ταινίας, κάπου τις καταβρόχθισε ο σεναριογράφος. Υπερβολή όχι ανάρμοστη αλλά αδικαιολόγητη, σε κάποιες σκηνές που δεν τις απαιτούσε ώστε να ξεφεύγουν από το όριο.

Η Elle Fanning μεταπήδησε σε κάτι διαφορετικό που όμως της ταίριαξε διότι ήρθε σε αντίφαση με το κοριτσίστικο πρόσωπο της. Η Naomi Watts έχει ξαναρθεί στην θέση της μητέρας που μάχεται για το καλό του παιδιού της,  υποθέτουμε όμως πως για κάποιον απροσδιόριστο λόγο στάθηκε ένα βήμα μπροστά από την πρωταγωνίστρια. Έπρεπε; Το ύφος του κωμικού στοιχείου που σπάει τον πάγο, ανέλαβε η Susan Sarandon. Βεβαία η στάση της δεν διέφερε από τις υπόλοιπες ερμηνείες της αλλά ήταν απαραίτητη στην εξέλιξη της πλοκής. Αν μπορούσαμε  με ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ να προσθέταμε λίγο point παραπάνω θα το κάναμε.

'Αντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 8 Ιουλίου 2017, 15:52
Ενημέρωση: 8 Ιουλίου 2017, 15:52
Τίτλος:
About Ray (Σχετικά με τον Ρέι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
15986
Feelgood
10531
Feelgood
5930
Feelgood
2620
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos