Κλάιβ Όουεν: «Με ενδιαφέρουν οι συγκρούσεις και τα διλήμματα»

Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2012, 19:19

To Shadow Dancer (7,5 / 10), εκτός του ότι θίγει ένα θέμα ταμπού για τους Άγγλους, (την τρομοκρατική δράση του ΙRA), διαφέρει από μια συνηθισμένη κατασκοπική περιπέτεια διότι εστιάζει στην ηρωϊδα της ταινίας: την μητέρα που προκειμένου να στερηθεί οικογένεια και παιδί για 20 χρόνια (φυλάκισης) δέχεται τον συμβιβασμό που της προτείνει Αγγλος μυστικός πράκτορας: να κατακοπεύει τους ίδιους τους συγγενείς της! Περιμέναμε φυσικά μια πιο ανθρωποκεντρική ματιά, δεδομένου ότι σκηνοθετεί ο Τζέιμς Μάρς, βραβευμένος με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ Man on a wire, αλλά και δημιουργός του φετινού εκπληκτικού (επίσης ντοκιμαντέρ) Project Nim.

Στη συνέντευξη τύπου, ο (εντελώς άνετος, χαρακτηριστικά φλεγματικός και απροσποίητα γοητευτικός) Κλάιβ Όουεν που υποδύεται τον μυστικό πράκτορα, τόνισε την δύναμη του σεναρίου και των χαρακτήρων που τον οδήγησε να πει το ναι χωρίς κανέναν ενδοιασμό για να παίξει στο φιλμ («Με ενδιαφέρουν οι συγκρούσεις και τα διλήμματα του χαρακτήρα, όχι να αποδώσω την προσομοίωση της επαγγελματικής του ιδιότητας...»), όπως επίσης και η ξεκάθαρη οπτική γωνία του Μαρς που ουσιαστικά αφορούσε στον ψυχολογικό αντίκτυπο αυτής της περιόδου ψυχρού πολέμου, στην οικογενειακή γαλήνη. 

Επίσης, προκάλεσε εντύπωση όταν παραδέχθηκε ότι δεν είχε χρόνο να κάνει έρευνα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός πράκτορα MI-5, καθώς μόλις είχε τελειώσει γυρίσματα από το Killer Elite και εστίασε στην ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα του προσπαθώντας να καταλάβει τα κίνητρά του, δίχως να προσπαθήσει να τα κρίνει. Mάλιστα, έκανε επίδειξη του χιούμορ του σε σχετική ερώτηση Βραζιλιάνας συναδέλφου (-"δεν είναι η πρώτη φορά που σας βλέπουμε να παίζετε όχι και τόσο...", "καλά;" την διέκοψε, "όχι! συνηθισμένους ανθρώπους ήθελα να πω.."), με το τρανταχτό του γέλιο να σου δίνει την εντύπωση ενός cool τύπου που δεν φοβάται και δεν έχει ψωνιστεί μετην δημοσιότητα... 

Απόστολος Κίτσος

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ricky Gervais: SuperNature

Ricky Gervais: SuperNature

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Ρίκι Ζερβέις μιλάει για τους κανόνες της κωμωδίας, κακομαθαίνει τις γάτες του...
10 ώρες