Berlinale 14: "Someone you love" - REVIEW

Δημοσίευση: 16 Φεβ. 2014, 18:49

Σκανδιναβικά μπλουζ για τον πόνο της απώλειας

Ο Δανός τραγουδοποιός Thomas Jacob (Mikael Persbrandt) ζει μόνος με τη μουσική του στο Λος Άντζελες. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του για να ηχογραφήσει το νέο του άλμπουμ, έρχεται αντιμέτωπος με την εξάρτηση της υιοθετημένης κόρης του αλλά και το δικό του άστατο παρελθόν.

Ο ρόλος του μοναχικού γερόλυκου των μπλουζ είναι απορριπτικός απέναντι στην κόρη του και τον εγγονό του, ερμηνευμένος άψογα από τον Persbrandt. Περνά τα διάφορα στάδια της θλίψης όταν εκείνη χάνει τη μάχη με τα ναρκώτικα και μας πείθει απόλυτα σε κάθε του έκρηξη. Κάνοντας αισθητή την παρουσία της η Trine Dyrholm (A Royal Affair), ερμηνεύοντας την παραγωγό του, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του εξηντάχρονου. Φοβερός και ο πολλά υποσχόμενος Sofus Rønnov στο ρόλο του εγγονού, αποδίδει έναν από τους πιο εκκωφαντικούς πόνους απώλειας χωρίς καν να αρθρώσει.

Παρά το ψιλοπροβλέψιμο της υπόθεσης, το Someone you love, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Pernille Fischer Christensen (A Soap) γίνεται μια πολύ ανθρώπινη ταινία που εξερευνά τον πόνο της απώλειας. Αλλά και τη δυσκολία να βάλει κανείς ένα νέο άτομο στη ζωή του, μετά από χρόνια μοναχικότητας. Με φωνή και ήχο που θυμίζουν κάτι από Leonard Cohen κάτι από Sivert Hoyem, η μουσική επένδυση του Someone you love κερδίζει τις εντυπώσεις. Σε συνδυασμό με τα μαγευτικά σκανδιναβικά τοπία, η ταινία σε ταξιδεύει.

Highlight: η σκηνή του βουβού πόνου του μικρού

7/10

Ελεντίνα Πανή



 

Aging solitary Cohen-like songwriter and singer, Thomas Jacob well-acted by Mikael Persbrandt, can’t overcome his daughter’s death but must deal with his grandson’s true needs. Exceptional played by Sofus Rønnov, little Noa makes the most deafening pain sounds without even speaking or crying. Trine Dyrholm with her lovely voice and acting is Jacob’s producer who’s always there by his side.

Even though the plot is a little bit predictable, Pernille Fischer Christensen’s directional approach makes Someone you love, one of the most touching stories exploring family relations and the pain of loss. Without being chatty, perfectly captured Scandinavian snowscapes and inspiring music along with Persbrandt’s voice, make this film speak to our hearts.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos