Berlinale 2023: Ξεκινάει. Το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί

Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2023, 22:15
Συντάκτης:

To 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ξεκινά και το MOVE IT θα βρίσκεται εκεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και 13 συναπτά έτη.

<a href="/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-2023-goes-berlinale/68856">Νύχτες Πρεμιέρας 2023 goes... Berlinale</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2023 goes... Berlinale

Και σταθερά την τελευταία 8ετία, με τους περισσότερους διαπιστευμένους συνεργάτες από κάθε άλλο ελληνικό μέσο: φέτος 4 από τους/τις 30 που έχουν διαπιστευτεί συνολικά, θα σας γράφουν και θα σας ενημερώνουν καθημερινά για όσα συμβούν σε ένα από τα σπουδαιότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως και σίγουρα (και με μεγάλη διαφορά) το πιο πολιτικοποιημένο και ευαισθητοποιημένο. 

Και το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει άρωμα Ελλάδας, με τη συμμετοχή των ταινιών «Music» και «Inside». Συγκεκριμένα, η ταινία «Music» της Αγγέλα Σάνελεκ, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, διεκδικεί με άλλες 18 ταινίες τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Διαγωνιστικό (με την Κρίστεν Στιούαρτ να προεδρεύει της φετινής κριτικής επιτροπής), ενώ το «Inside», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσούπη και πρωταγωνιστή τον Ουίλεμ Νταφόε, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Panorama. Επίσης, η Αγγελική Παπούλια θα αποτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters.

Πολλά περισσότερα για το Διεθνές Διαγωνιστικό, την ταινία έναρξης, την τιμητική Χρυσή Άρκτο, όσες ταινίες αξίζουν από το Berlinale Special και το Panorama, το εικαστικό της φετινής διοργάνωσης, τις κριτικές επιτροπές, μπορείτε να βρείτε στο εικό section του MOVE IT MAGAZINE που θα ανανεώνεται συνεχώς. 

Το 73ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα διεξαχθεί 16-26 Φεβρουαρίου 2023.

To MOVE IT θα βρεθεί στην γερμανική πρωτεύουσα για 13η χρονιά και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos