Berlinale 2021 Summer Edition: Μια μαγεία...

Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2021, 18:42
Συντάκτης:

Μια από τις ελάχιστες φορές που η ψυχαναγκαστική στην σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία της, συγκυρία ης πανδημίας του κορονοϊού, αποτέλεσε την αφορμή για ένα πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. 

<a href="/synenteyxeis/rantoy-tzoynte-ti-einai-pragmatika-hydaio/65274">Ράντου Τζούντε: "Τι είναι πραγματικά χυδαίο;"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΡάντου Τζούντε: "Τι είναι πραγματικά χυδαίο;"

Το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου διεξήχθη σε δύο δόσεις φέτος, ακριβώς εξ'αιτίας της παραπάνω συνθήκης. Αρχικά online για δημοσιογράφους και κριτικούς 1-5 Μαρτίου (με το MOVE IT να δίνει αδιάλειπτα για 11η συνεχή χρονιά το παρόν στην κάλυψη της διοργάνωσης) και από τη στιγμή που το επέτρεψαν οι συνθήκες, 8-21 Ιουνίου σε υπαίθριους χώρους, ειδικά διαμορφωμένους σαν open-air κινηματογράφους για το κοινό, μια κατάσταση γαμάτη όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που παραθέτουμε και σίγουρα μοναδική, καθώς ούτε είχε συμβεί ξανά ποτέ (το φστιβάλ παραδοσιακά διεξάγεται Φεβρουάριο), αλλά και αν όλα εξελιχθούν ομαλά μα την πορεία του ιού, δεν θα γίνει ξανά και στο μέλλον. 

Berlinale 2021: Οι κριτικές του MOVE IT

Συνολικά προβλήθηκαν 126 ταινίες, με 193 προβολές σε 16 τοποθεσίες, τις οποίες παρακολούθησαν 60.410 θεατές, αυξάνοντας το ποσοστό πληρότητας σε 92%, ενώ 330 καλεσμένοι έδωσαν το παρόν για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους ζωντανά. 

Σελήνη, 66 ερωτήσειςΣελήνη, 66 ερωτήσεις

Μεταξύ των οποίων και το "Σελήνη, 66 ερωτήσεις" της Ζακλίν Λέντζου, με την Σοφία Κόκκαλη και τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, με την Ελληνίδα δημιουργό να βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για να παρουσιάσει την ταινίας της στο τμήμα Encounters, όπως μπορείς να δεις και από τις φωτό. Αυτό που δεν μπορείς να δεις είναι ότι η προβολή δεν ολοκληρώθηκε, διότι η οθόνη ξεφούσκωσε! Τραγέλαφος. "Πολύ ταιριαστό με την ταινία", ήταν το spot on σχόλιο της ίδιας της Ζακλίν. 

Και όμως, συμβαίνουν και τέτοιες ντροπιαστικές καταστάσεις σε ένα φεστιβάλ σαν αυτό του Βερολίνου...

Η γνώμη του MOVE IT για το "Σελήνη, 66 ερωτήσεις".

berlinale ζακλιν λεντζουberlinale ζακλιν λεντζου

Απονεμήθηκαν για πρώτη φορά και τα βραβεία κοινού. 

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να παρουσιάσουμε την θερινή εκδοχή του φετινού Φεστιβάλ, η οποία ήταν μάλιστα τρομερά επιτυχημένη. Η ζήτηση για τα εισιτήρια ήταν πρωτοφανής και η ατμόσφαιρα ενθουσιώδης. Ευχαριστούμε το κοινό και τους καλεσμένους, αλλά και όσους συνεργάστηκαν για την δημιουργία αυτών των φανταστικών χώρων κινηματογραφικών προβολών", ήταν η κοινή δήλωση των διευθυντών της διοργάνωσης, Μαριέτ Ρίσενμπεκ και Κάρλο Τσατριάν. 

 Το 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα διεξαχθεί 10-20 Φεβρουαρίου 2022.



















Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2021, 18:42
Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2021, 19:10
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos