Berlinale 2021: Αυτή είναι η κριτική επιτροπή

Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2021, 16:03
Συντάκτης:

To 71o Φεστιβάλ Βερολίνου φέτος θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Online τον Μάρτιο και (φιλοδοξεί) σε φυσικό περιβάλλον τον Ιούνιο.

<a href="/festival-verolino/apohoroyn-oi-dieythyntes-tis-berlinale/68659">Αποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑποχωρούν οι Διευθυντές της Berlinale

Αναλυτικά σας τα έχουμε γράψει εδώ.

Πριν λίγο ανακοινώθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης, τα οποία θα δουν τις ταινίες στο Berlinale Palast δια ζώσης και θα αποφασίσουν που θα δοθούν τα φετινά βραβεία.

Οι καινοτομίες είναι δύο. Καταρχήν, φέτος δεν θα υπάρχει Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ενώ την απαρτίζουν έξι δημιουργοί που έχουν στο παρελθόν βραβευτεί με την Χρυσή Άρκτο της Berlinale.

Πρόκειται για τον Ιρανό Μοχάμαντ Ρασούλοφ (Κέρδισε με το «There is No Evil» το 2020), τον  Ισραηλινό Ναντάβ Λαμπίντ («Synonyms», 2019), την Ρουμάνα Αντίνα Πιντίλε («Touch Me Not», 2018), την Ουγγαρέζα Ίλντικο Ενιέντι («On Body and Soul», 2017), τον Ιταλό Τζιανφράνκο Ρόσι («Fire At Sea», 2016) και την Βόσνια Τζασμίλα Ζμπάνιτς («Grbavica», 2006).

Η απονομή των βραβείων έχει προγραμματιστεί σε live τελετή με κοινό τον Ιούνιο.

«Είναι τιμή μας που έξι σκηνοθέτες που θαυμάζουμε, δέχθηκαν με ενθουσιασμό να αποτελέσουν μέρος αυτής της ξεχωριστής και μοναδικής φετινής διοργάνωσης. Όλοι και όλες τους εκφράζουν μια διαφορετική, ασυμβίβαστη και τολμηρή κινηματογραφική δημιουργία και αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της ιστορίας της διοργάνωσης. Και αποτελεί μια κίνηση σπουδαίας σημασίας, γεμάτη ελπίδα, το γεγονός ότι θα βρεθούν στο Βερολίνο και θα παρακολουθήουν δια ζώσης τα φιλμ, στηρίζοντας έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο, τους δημιουργούς τους», ήταν το σχόλιο του καλλιτεχνικού διευθυντής της διοργάνωσης, Κάρλο Τσατριάν.

Το χρονικό διάστημα 8-11 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν όλες οι ταινίες που θα προβληθούν διαδικτυακά όχι μόνο για το Διαγωνιστικό, αλλά και για τα υπόλοιπα τμήματα του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos