Berlinale 17: “Έπαιξα τον καλό Γερμανό για να κάνω χαρούμενη τη Μέρκελ...”

Δημοσίευση: 13 Φεβ. 2017, 18:57
Συντάκτης:

To The Party απέσπασε χειροκρότημα και πολλά γέλια κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής προβολής του στην Berlinale και το ευχάριστο κλίμα συνεχίστηκε στη συνέντευξη τύπου, παρουσία φυσικά της σκηνοθέτιδος Sally Potter και της πλειοψηφίας του cast (απουσίασαν μόνο η Emily Mortimer και η Cherry Jones).

Όλες οι ταινίες του Διαγωνιστικού που έχουν προβληθεί μέχρι τώρα έχουν κοινωνικοπολιτική χροιά και το The Party δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έτσι, οι πρώτες ερωτήσεις αφορούσαν τους παραλληλισμούς του σεναρίου με το Brexit, μιας και διαδραματίζεται στην Αγγλία με την Kristin Scott Thomas να παίζει μια πολιτικό που μόλις ανέλαβε χρέη Υπουργού Υγείας και το γιορτάζει με μια σπιτική συγκέντρωση μεταξύ φίλων.

Η Sally Potter δήλωσε ότι η συνεργασία με το cast ήταν απολαυστική, πράγμα που επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι, καθώς ότι επέλεξε συνειδητά ηθοποιούς διάφορων εθνικοτήτων για να πάει κόντρα στο πνεύμα του Brexit.

Δεν έκρυψε την αδυναμία της για τον Bruno Ganz, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επιθυμούσε διακαώς να συνεργαστεί μαζί του από τότε που είδε «Τα Φτερά του Έρωτα». Στα highlights της συνέντευξης ήταν η στιγμή που δημοσιογράφος ρώτησε το νεότερο μέλος του cast, Cillian Murphy, πώς αισθάνεται που έπαιξε μαζί με έναν θρύλο όπως ο Ganz. Eπειδή δεν ξεκαθάρισε από την αρχή ότι η ερώτηση αφορά τον Murphy, ο δημοσιογράφος για να βάλει στη συνέχεια τα πράγματα στη θέση τους είπε ότι η ερώτηση απευθύνεται στο... «young boy», πράγμα που έκανε όλη την αίθουσα και φυσικά τον Murphy να ξεσπάσει σε γέλια. Τελικά είναι πιο χαλαρός από τους ρόλους στους οποίους τον έχουμε συνηθίσει, αφού συνέχισε το αστείο λέγοντας ότι... ως νεανίας (youngster) ήταν τεράστια τιμή γι’ αυτόν το να συνεργαστεί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς του cast.

O Ganz, από την άλλη, απέσπασε θερμό χειροκρότημα όταν ειρωνικά είπε ότι έπαιξε τον καλό Γερμανό στην ταινία για να κάνει τη Μέρκελ χαρούμενη! Ο άλλος θρύλος του cast, Timothy Spall, αφού έμεινε έκπληκτος όταν δημοσιογράφος τον αποκάλεσε έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς όλων των εποχών, είχε να αντιμετωπίσει το δίλημμα «Harry Potter ή Sally Potter». Χωρίς να δυσκολευτεί πολύ, διάλεξε την σκηνοθέτιδά του, ενώ αργότερα «την είπε» στη θεότητα Patricia Clarkson όταν εκείνη περηφανεύτηκε ότι παίζει τη σύντροφο του Ganz στο φιλμ, θυμίζοντάς της ότι αυτός είχε την τιμή να φιληθεί με τον Γερμανό ηθοποιό σε σκηνή της ταινίας.

Έτσι, νεανίες και παλιότερες καραβάνες περάσανε ωραία σε μια συνέντευξη τύπου που ήταν όπως και η ταινία που προηγήθηκε: απολαυστική!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos