Θεσσαλονίκη 2019: Έναρξη με Marriage Story, λήξη με Jojo Rabbit

Θεσσαλονίκη 2019: Έναρξη με Marriage Story, λήξη με Jojo Rabbit
Δημοσίευση: 21 Οκτ. 2019, 14:24
Συντάκτης:

Με την αφοπλιστικά αληθινή Ιστορία Γάμου (Marriage Story) του Νόα Μπόμπακ ανοίγει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου η αυλαία του επετειακού 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Δέκα μέρες αργότερα, το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με το απροσδόκητα αστείο και συγκινητικό Τζότζο (Jojo Rabbit) του Νεοζηλανδού Τάικα Ουαίτίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Μικρού μήκους απ'όλον τον κόσμο, τον καιρό της καραντίνας

Ταινία έναρξης: Ιστορία Γάμου (Marriage Story) του Νόα Μπόμπακ

Ο Τσάρλι, ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ, μια υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου. Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα. Ένα πολυεπίπεδο «δράμα διαζυγίου» που ισορροπεί ανάμεσα στο δάκρυ και το χαμόγελο και βυθίζεται στα άδυτα ενός ακατανόητου λαβύρινθου: ο χωρισμός είναι κάτι τόσο πιο βαθύ από το απλό τέλος μιας ιστορίας. Πρωταγωνιστούν Σκάρλετ Γιόχανσον και Άνταμ Ντράιβερ. Προγραμματισμένη να στριμάρει στο Netflix την 1η Δεκεμβρίου, θα την δούμε μία εβδομάδα νωρίτερα στις ελληνικές αίθουσες.

Περισσότερα και τρέιλερ εδώ.

Ταινία λήξης: Τζότζο (Jojo Rabbit) του Τάικα Ουαϊτίτι

Ο δεκάχρονος Τζότζο, αφοσιωμένο μέλος της ναζιστικής νεολαίας, λαμβάνει καθημερινά συμβουλές και ενθάρρυνση από έναν επινοημένο φίλο. Τίποτα το παράξενο δηλαδή, με τη μικρή λεπτομέρεια ότι ο κατά φαντασία φίλος δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ! Ο Τζότζο, που απέκτησε το παρατσούκλι του όταν αρνήθηκε να θανατώσει ένα κουνέλι, σε μια πρώτη υπόνοια ότι υπάρχει και ευαισθησία κάτω από τη φωνακλάδικη επιφάνεια αγριάδας, θα δει την πίστη του στα ιδανικά της αρίας φυλής να δοκιμάζεται για τα καλά, όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του κρύβει μια νεαρή Εβραιοπούλα στη σοφίτα του σπιτιού τους. Μια γενναία στη σύλληψη και άρτια στην εκτέλεση σάτιρα, που ορθώνει ανάστημα απέναντι στο μίσος και την άγνοια, θεμέλιους λίθους κάθε πλύσης εγκεφάλου. Πρωταγωνιστούν Σκάρλετ Γιόχανσον, Σαμ Ρόκγουελ, Τάικα Ουαϊτίτι. Στις ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2020.

Περισσότερα και τρέιλερ εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463