Η "Λεωφόρος Πατησίων" στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 7 Νοε. 2018, 18:20
Συντάκτης:

Η «Λεωφόρος Πατησίων» (Patision Avenue), του Θανάση Νεοφώτιστου, επιστρέφει μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην 75η Μόστρα της Βενετίας, για την εθνική της πρεμιέρα στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

<a href="/nea/i-elina-psykoy-kai-ta-adespota-kormia-tis/69430">Η Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της

Η νέα μικρού μήκους ταινία, του βραβευμένου στη Δράμα σκηνοθέτη με την ταινία «Προσευχή» (Χρυσός Διόνυσος 2014), είναι ένα μονοπλάνο γυρισμένο στο κέντρο της Αθήνας για μια γυναίκα αντιμέτωπη με τα μεγάλα διλήμματα της ζωής της. Είναι μια από τις, μόλις 12, ταινίες που συμμετείχαν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα (Orizzonti) ταινιών μικρού μήκους του 75ου Φεστιβάλ Βενετίας.

Περισσότερα εδώ μαζί με το επίσημο τρέιλερ.

Εντός αυτών των 2 μηνών, μεταξύ Βενετίας και Θεσαλλονίκης, η ταινία πρόλαβε να κάνει αρκετές εμφανίσεις σε διαγωνιστικά τμήματα σημαντικών κινηματογραφικών φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Festival du nouveau Cinema, Montreal - Chicago International Film Festival, κ.α.) και έχει ήδη αποσπάσει 2 μεγάλα βραβεία καλύτερης ταινίας (Hollywood Film Festival, LA και Bosphorus Film Festival, Turkey). 

Αυτή τη φορά όμως θα προβληθεί μαζί μια ολοκαίνουργια μικρού μήκους του σκηνοθέτη, σε ειδική αποκλειστική προβολή, αποτέλεσμα της συμμετοχής του στην συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με το 59o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία μιας σειράς μικρού μήκους ταινιών νέων βραβευμένων σκηνοθετών (Acrobatics) με θεματολογία που αφορά το Queer Cinema. Έτσι τα «Σπινθηροβόλα κεράκια» του αφορούν την πέρα για πέρα ρεαλιστική προετοιμασία του Σωτήρη πριν την ερωτική πράξη με το φίλο του, για την τρίτη τους επέτειο. Μια ματιά στα λεπτά πριν την ερωτική συνεύρεση, στην οποία κυριαρχούν η ανθρώπινη διάσταση και η δύναμη της προσμονής και απουσιάζει η παραπλανητική ατμόσφαιρα της πράξης.

Προβολή: Πέμπτη 8/11/18 στις 17.00, Αίθουσα Τ. Κασσαβέτης. 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πρώτη δημοσίευση: 7 Νοε. 2018, 18:20
Ενημέρωση: 7 Νοε. 2018, 18:20
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos