Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2020: Έτσι θα δείτε τις ταινίες

Δημοσίευση: 2 Νοε. 2020, 15:27

Σινεμά με κάθε τρόπο, φεστιβάλ με κάθε τρόπο.

<a href="/nea/i-elina-psykoy-kai-ta-adespota-kormia-tis/69430">Η Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της

Το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκινά την 5η Νοεμβρίου και ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 177 ταινιών του, ποιες από αυτές θα είναι διαθέσιμες online και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορείτε να τις παρακολουθήσετε. 

«Από τον Φεβρουάριο του 2020 η δυστοπική καθημερινή μας ζωή μοιάζει να βρίσκεται στα χέρια ενός σεναριογράφου επιστημονικής φαντασίας. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν αποτελεί εξαίρεση, όμως πρόκειται για έναν δυναμικό και ανθεκτικό θεσμό. Όπως κάναμε και τον Μάρτιο με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ό,τι και αν συμβεί, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα γίνει. Το οφείλουμε στο κοινό, στους δημιουργούς, στη βιομηχανία του κινηματογράφου και στην ομάδα μας. Σινεμά με κάθε τρόπο, σινεμά οπουδήποτε για να φωτίσει τις μέρες και τις νύχτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό.

 «Παρουσιάζοντας την online εκδοχή του Φεστιβάλ αναζητούμε ταυτόχρονα νέα θεωρητικά εργαλεία ερμηνείας του κινηματογράφου και των τεχνών αλλά και της ίδιας της πραγματικότητας που μας περιβάλλει. Οργανώνουμε εικαστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης και σχεδιάζουμε εναλλακτικές λύσεις για καθεμιά από τις επόμενες κινήσεις του Φεστιβάλ μας. Το Σινεμά με κάθε τρόπο είναι φέτος ένας τρόπος αγάπης και κατανόησης, ένας τρόπος να θέσουμε και εμείς μερικούς κανόνες πάνω από τους κανόνες που μας επιβάλλει ο νέος κορωνοϊός, ένας τρόπος αντίδρασης στον αντεστραμμένο κόσμο που μπήκαμε» σημειώνει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Πως θα δείτε τις ταινίες

*Μπείτε στο www.filmfestival.gr και ακολουθήστε το σύνδεσμο TIFF61 ONLINE.

*Δημιουργείτε έναν λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, επιλέγοντας “Create account” στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.

*Βρείτε την ταινία που σας ενδιαφέρει είτε μέσω αναζήτησης είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

*Επιλέγοντας να δείτε μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου (3€) και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Επιβεβαίωση της συναλλαγής λαμβάνετε και μέσω email. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε!

*Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας για όλες τις προβολές ανεξαρτήτως ημέρας, όμως μπορείτε να δείτε κάθε ταινία μόνο την ημέρα ηλεκτρονικής προβολής της.

*Την ημέρα της προβολής της, η ταινία είναι διαθέσιμη από τις 10:00 το πρωί και για 24 ώρες.

*Θα πρέπει να ολοκληρώσετε την προβολή μέχρι τις 10:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

*Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.

*Θα υπάρχει διαθέσιμο chat κάθε μέρα 10.00 με 24.00 για ερωτήσεις και απορίες.

Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένες θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα. Τα εισιτήρια για τις online προβολές δεν επιστρέφονται και δεν ακυρώνονται.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, είναι διαθέσιμα στο www.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Ειδικά πακέτα προβολών

Η τιμή της κάθε προβολής είναι 3 ευρώ. Ωστόσο, το Φεστιβάλ προσφέρει και ειδικά πακέτα προβολών, σε προνομιακές τιμές:

Masterpieces by Mastercard | Ανακαλύψτε δέκα επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε προνομιακή τιμή για μια κινηματογραφική εμπειρία με την υπογραφή της Mastercard. Τιμή πακέτου: 20 ευρώ.
Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990) | Απολαύστε 13 απρόσμενες, cult, συναρπαστικές, σπάνιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας μέσα από το μεγάλο αφιέρωμα «Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)». Τιμή πακέτου: 26 ευρώ.
Πρωτοποριακές δημιουργοί: Aνια Μπρέιεν – Βέρα Χιτίλοβα | Ανακαλύψτε δύο κορυφαίες φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά μέσα από 12 ταινίες που θα σας μείνουν αξέχαστες: τη Νορβηγίδα Aνια Μπρέιεν που άνοιξε δρόμους στο φεμινιστικό σινεμά της Σκανδιναβίας και την «αναρχική» του τσέχικου σινεμά Βέρα Χιτίλοβα. Τιμή πακέτου: 24 ευρώ.
Ανοιχτοί Ορίζοντες | Εξερευνήστε τον παγκόσμιο ανεξάρτητο κινηματογράφο μέσα από τις 17 ταινίες του τμήματος «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που δίνουν το στίγμα του ανήσυχου σινεμά που μας σαγηνεύει. Τιμή πακέτου: 34 ευρώ.
Another Take | Οι πιο τολμηρές νέες φωνές του σινεμά είναι εδώ. Δείτε ό,τι πιο φρέσκο και καινοτόμο έχει να προσφέρει ο σύγχρονος ανεξάρτητος κινηματογράφος μέσα από 15 δυνατές ταινίες που εντυπωσιάζουν και συγκινούν. Τιμή πακέτου: 30 ευρώ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φετινή διοργάνωση, εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos