24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Το επίσημο πρόγραμμα

Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2022, 17:53

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

<a href="/festival-thessalonikis/26o-festival-ntokimanter-thessalonikis-ayxisi-rekor-se-theates/69664">26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Αύξηση-ρεκόρ σε θεατές</a>ΣΧΕΤΙΚΑ26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Αύξηση-ρεκόρ σε θεατές

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανοίγει στις 10 Μαρτίου με το ντοκιμαντέρ How to Survive a Pandemic του υποψήφιου για Όσκαρ Ντέιβιντ Φρανς, μια παραγωγή του HBO που πραγματοποιεί παγκόσμια πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη και συνοψίζει με συναρπαστικό τρόπο την πορεία της πανδημίας και τον αγώνα για το εμβόλιο τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου με το ντοκιμαντέρ Blind Ambition των Ρόμπερτ Κόου και Γουόρικ Ρος, ένα απροσδόκητο, γεμάτο ελπίδα ντοκιμαντέρ για μια ομάδα ερασιτεχνών οινολόγων από την Ζιμπαμπουε που φιλοδοξούν να πάρουν μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οινογνωσίας του πλανήτη. 

the distant barking of dogsthe distant barking of dogs

Δηλώνοντας την στήριξή του στον λαό της Ουκρανίας και φωτίζοντας τις τραγικές πλευρές του πολέμου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια ειδική  προφεστιβαλική online προβολή. Το σπαρακτικό ντοκιμαντέρ Το μακρινό γαύγισμα των σκυλιών το οποίο επίσης έφτασε μέχρι τη shortlist των Όσκαρ και διαδραματίζεται στην Ουκρανία με πρωταγωνιστές τα παιδιά θα είναι διαθέσιμο από αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ για 500 προβολές. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση Voices of Children που βοηθά τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας. 

Το ντοκιμαντέρ διαδραματίζεται σε ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, με πρωταγωνιστές και πάλι παιδιά. Ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι μεγαλώνει μαθαίνοντας να συνηθίζει τον ήχο από τις εκρήξεις, να αναγνωρίζει τις διάφορες σειρήνες συναγερμού, να παίζει με όπλα, να κολυμπά σε σκοτεινά νερά και να απολαμβάνει τη φροντίδα της γιαγιάς του. Μια ποιητική ματιά σ’ έναν πόλεμο που συνεχίζεται και στον αντίκτυπό του στην καρδιά ενός παιδιού, η οποία χτυπά πιο δυνατά από τις βόμβες.

Όλα όσα αξίζει να διαβάσετε για το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο ειδικό section του MOVE IT που θα ανανεώνεται καθημερινά.

Πληροφορίες για κάθε ταινία που θα προβληθεί, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos