Ρώμη 17: "McKellen: Playing the Part" - Κριτική

Όλοι γνωρίζουν τον Sir Ίαν ΜακΚέλεν ως Gandalf της τριλογίας του “Lord of the Rings” ή ως Magneto από τις ταινίες των “X-Men”. Κι όλοι τον αγαπάνε, όπως φάνηκε από την πολύ θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε το κοινό του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, όπου παραβρέθηκε για να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ “McKellen: Playing the Part”.

Κι όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς παρακολουθώντας το φιλμ, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κανείς αυτόν τον ξεχωριστό ηθοποιό, που υπηρετεί πιστά από τα 13 του την τέχνη της υποκριτικής και μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες στην ιστορία του σινεμά.

Βασισμένο σε μια αποκλειστική 14ωρη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βρετανός ηθοποιός στον σκηνοθέτη Τζο Στίβενσον (Chicken), το “McKellen: Playing the Part” αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησε το θέατρο, ειδικότερα τον Shakespeare και απέκτησε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα σε σχετικά μεγάλη ηλικία, την οποία χρησιμοποίησε για να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με τα δικαιώματα των  ομοφυλοφίλων.

Χρησιμοποιώντας σπάνιο αρχειακό υλικό από τις πρώτες εμφανίσεις του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του ηθοποιού, σκηνές από την καθημερινότητα του, αλλά και αναπαραστάσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητάς του, ο Stephenson  μας παρουσιάζει τη συναρπαστική ζωή αυτού του σύγχρονου «ιερού τέρατος».

Το καύσιμο πίσω από το όλο εγχείρημα και αυτό που κάνει το φιλμ απολαυστικό είναι φυσικά η μαγνητική προσωπικότητα του McKellen: το χιούμορ, η φιλοσοφία του για τη ζωή και την τέχνη του, το πάθος με το οποίο προσεγγίζει τόσο τους ρόλους του όσο και τον ακτιβισμό και το βρετανικό του φλέγμα λάμπουν στα 96’ που περνάς μαζί του. Έτσι, το “McKellen: Playing the Part” κυλάει σαν νεράκι κι όταν τελειώσει θες κι άλλο χρόνο στη συντροφιά του McKellen και εύχεσαι να υπάρχουν και να υπάρξουν κι άλλοι καλλιτέχνες και άνθρωποι, εξίσου χαρισματικοί με αυτόν! 

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 2 Νοε. 2017, 22:44
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Δεν ήταν μόνο σχετικά φτωχή η χρονιά που μας...
5 ώρες
Ένα μετριότατο θριλεράκι έπαιξε με το trend των escape...
15 ώρες
Έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από τον «Κόκκινο γάμο»...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
35700
Spentzos
17700
Village
16200
Feelgood
13835
Feelgood
8575