Φεστιβάλ Ρώμης 17: "Η γυναικεία δύναμη δεν προέρχεται από τη μίμηση αρσενικών προτύπων"

Δημοσίευση: 28 Οκτ. 2017, 18:38
Συντάκτης:

Το “Hostiles”, το εναλλακτικό western του Σκοτ Κούπερ ("Out of the furnace", “Crazy Heart”) άνοιξε την αυλαία του 12ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και οι παραλληλισμοί της ταινίας με τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα οδήγησαν σε ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Το φιλμ διαδραματίζεται το 1892, όταν ένας στρατηγός του στρατού των ΗΠΑ (Κρίστιαν Μπέιλ), o οποίος για χρόνια πολεμούσε τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Βόρειας Αμερικής, καλείται να συνοδέψει έναν ετοιμοθάνατο αρχηγό των Cheyenne (Ουές Στούντι) από το Νέο Μεξικό μέχρι την Μοντάνα, για να πεθάνει στο ιερά εδάφη της φυλής του. Στην πορεία, συναντούν μια χήρα (Ρόσαμουντ Πάικ), η οποία είναι σε κατάσταση σοκ, έχοντας βιώσει τη δολοφονία των μελών της οικογένειάς της από μια φυλή Comanche. Οι τρεις του πρέπει να παλέψουν για να μείνουν ζωντανοί σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή, όπου τους περιμένουν εχθροί σε κάθε στροφή.

Στη Ρώμη δεν βρέθηκε ο Κρίστιαν Μπέιλ, βρέθηκαν όμως οι υπόλοιποι. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σκοτ Κούπερ δήλωσε: «Η ιστορία αυτή μου φαινόταν όλο και πιο επίκαιρη, καθώς έγραφα το σενάριο της ταινίας. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι η Αμερική βιώνει ένα ολοένα βαθύτερο φυλετικό και πολιτιστικό χάσμα από τον Νοέμβριο του 2016. Η Αμερική δεν ήταν ποτέ πιο διχασμένη». Πρόσθεσε ότι η επιθυμία του είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση με αφορμή το “Hostiles”, η οποία θα εξερευνήσει τα θέματα της συγχώρεσης και της ανεκτικότητας στο διαφορετικό.

O Ουές Στούντι, ο οποίος κατάγεται από τη φυλή των Cherokee, συμπλήρωσε πως αισθάνεται ότι η ταινία δεν έχει μόνο ιστορική αξία, αλλά ότι μπορεί να μιλήσει και για τη σημερινή κατάσταση, έτσι ώστε οι άνθρωποι να διδαχτούν από το παρελθόν και να αλλάξουν το παρόν.

Η Ρόσαμουντ Πάικ περιέγραψε τον χαρακτήρα που υποδύεται ως «μια γυναίκα της οποίας η δύναμη δεν προέρχεται από τη μίμηση αρσενικών προτύπων, αλλά από την έμφυτη ικανότητα των γυναικών να παρατηρούν, να κατανοούν, να μαθαίνουν και να προχωρούν». Η συζήτηση φυσικά κατευθύνθηκε στις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης  που έχουν σαρώσει το Hollywood, με την Pike να δηλώνει ενθουσιασμένη με το τι συμβαίνει όταν οι γυναίκες ενώνονται και υψώνουν τη φωνή τους.

Το Φεστιβάλ Ρώμης ξεκίνησε δυναμικά  με το “Hostiles” και το MOVE IT θα είναι εκεί για να μεταφέρει περισσότερες δηλώσεις, την ώρα που συμβαίνουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos