Δημοσίευση: 29 Νοε. 2015, 17:43
Συντάκτης:

Η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε μια νύχτα, στην επαρχία Σλαβονία της ανατολικής Κροατίας και αποτελείται από τρεις αλληλένδετες ιστορίες, οι οποίες αποκαλύπτουν το δράμα μιας ένοχης συνείδησης. Η Μιριάνα αφήνει το ακινητοποιημένο όχημά της και περπατά σε έναν σκοτεινό, έρημο δρόμο. Στη συνέχεια συναντάει τον μελαγχολικό, λιγομίλητο Ίβο ο οποίος, παρά την περασμένη ώρα, δουλεύει στη συγκομιδή ενός καλαμποκοχώραφου. Παρ 'όλα αυτά οδηγεί τη νευρική γυναίκα ως το αυτοκίνητό της, επιβεβαιώνει ότι δεν έχει καύσιμα και την πηγαίνει σε ένα βενζινάδικο. Η εντάσεις ξεκινάνε όταν ο υπεύθυνος του πρατηρίου, επιμένει να την πάει πίσω ο ίδιος, λέγοντάς της ότι ο Ίβο είναι καταδικασμένος βιαστής.

Ο Κροάτης σκηνοθέτης είναι γνώστης του αφηγηματικού ρυθμού και καταφέρνει μέσα από μινιμαλιστικά πλάνα να χρωματίζει συναισθηματικά την ιστορία του και παράλληλα να περνά και την κριτική του ματιά στην μικρή επαρχιακή κοινωνία και στις επιπτώσεις που έχει η ιστορία επάνω της.

Αποτυπώνει με μαεστρία στο πανί τις εντάσεις που προκύπτουν από την τεράστια δυσκολία του πρώην βιαστή να γίνει αποδεκτός στο κοινωνικό σύνολο, ενώ παράλληλα αποζητά την κοινωνικοποίηση και την συντροφιά προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του.

Αν και οι υπόλοιποι ρόλοι παρουσιάζονται κάπως σχηματικά, το πρωταγωνιστικό δίδυμο αρκεί για να φιλοξενήσει την ματιά σου για αρκετή ώρα.

6,5  /  10

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Osmosis" season 1: Black Mirror made in... France

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό το ζήτημα της τεχνολογίας γίνεται το επίκεντρο σε...
8 ώρες

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στις ρίζες

Και έτσι απλά, ξαφνικά και σε ταχύτατους ρυθμούς, η επόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ,...
14 ώρες

Δύο ελληνικές ταινίες στο Σαράγιεβο

Άλλες δύο ελληνικές μικρού μήκους ταινίες περνουν τα σύνορα και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους...
15 ώρες