Δημοσίευση: 28 Νοε. 2013, 17:47

Ολοκληρώθηκε το φετινό 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (στο οποίο το MOVE IT ήταν φέτος χορηγός επικοινωνίας) με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Ιντεάλ και η οποία συνοδεύτηκε από τιμητικές βραβεύσεις προσωπικότήτων, βραβεύσεις ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος και την προβολή της ταινίας "The invisible woman" του Ράιφ Φάινς.

Η Τελετή Λήξης ξεκίνησε με τις τιμητικές βραβεύσεις προσωπικοτήτων για τη συνεισφορά τους στην κινηματογραφική τέχνη. Οι προσωπικότητες που βραβεύθηκαν φέτος ήταν ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος (φωτό), η σκηνογράφος - ενδυματολόγος Αναστασία Αρσένη, και ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας. Με την ολοκλήρωση των τιμητικών βραβεύσεων, ήρθε η ώρα για τις απονομές βραβείων των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος.

Το βραβείο του Πανοράματος δόθηκε στην ταινία The Sea της Αλεξάντρα Στρελιάναγια από τη Ρωσία. το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI), το οποίο ήδη από πέρσι ονομάζεται «βραβείο στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου», δόθηκε στην ταινία Class Enemy του Ροκ Μπίτσεκ. Τέλος, το Βραβείου Κοινού δόθηκε στην ταινία Withering του Μίλος Πούσιτς.

Τη νικήτρια ταινία μπορείτε να απολαύσετε online στο link που ακολουθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463