Νύχτες Πρεμιέρας 2020: "Make up" - Κριτική

Νύχτες Πρεμιέρας 2020: "Make up" - Κριτική
Δημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2020, 11:04
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε ένα ανεμοδαρμένο παραθαλάσσιο θέρετρο της Κορνουάλης, που μοιάζει στοιχειωμένο, φτάνει μια χειμωνιάτικη νύχτα η νεαρή ηρωίδα προκειμένου να επισκεφτεί τον φίλο της, ο οποίος δουλεύει εκεί. Σημάδια απιστίας του γίνονται αφετηρία για ένα γεμάτο μυστήρια ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς ανεξερεύνητες πτυχές του εαυτού και της σεξουαλικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2020: "Hope" - Κριτική

Άποψη: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Claire Oakley είναι ένα σινεμά φρέσκο, ζωντανό και παθιασμένο με αρκετές επιρροές αλλά και πρωτοτυπία. Μια ιστορία μυστηρίου και ταυτόχρονα ένα ψυχολογικό θρίλερ αλλά και μια ρομαντική ιστορία από εκεί που δεν το περιμένεις. Το Make Up δεν αποποιείται τον βρετανικό ρεαλισμό, καθώς σε πολλά σημεία μοιάζει σαν ένα κοινωνικό δράμα, γρήγορα όμως ξετυλίγεται σε κάτι πολύ πιο περίεργο και πιο σύνθετο από αυτό, απηχώντας την ψυχεδέλεια του σινεμά του David Lynch, τα καμμένα σκοτάδια του Nicolas Roeg, και τον γυναικείο δυναμισμό ως προς τον πρωταγωνιστικό ρόλο σκηνοθετριών όπως η Andrea Arnold, η Lynn Ramsey ή η Jennifer Kent.

Ο ψυχολογικός τρόμος, η τραγωδία και ο ρομαντισμός συνδέονται. Κόκκινες τρίχες και κραγιόν ανακαλύπτονται από την Ruth (Molly Windsor) ξεκινώντας μια τρομακτική ιστορία φαντασμάτων. Δεν διαθέτει την τυπικότητα και τον συμβιβασμό μιας τυπικής ιστορίας φαντασμάτων, διαθέτοντας κάτι πιο ιδιοσυγκρασιακό όπως το A Ghost Story χωρίς να μοιάζουν υφολογικά. Διαθέτει ένα γρήγορο μοντάζ από την Sacha Szwarc με φλασμπάκ και αρκετές μεταβάσεις που δίνουν ένα πιο γρήγορο ρυθμό στην ιστορία. Το τοπίο της Κορνουάλης είναι το ιδανικό για να αποδώσει την ατμόσφαιρα και τον αέρα της υπόθεσης.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ότι στον πυρήνα της είναι μια coming of age ιστορία, μια πορεία ενηλικίωσης που διαπνέεται από μια αίσθηση θρίλερ αλά Ramsey. Το κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά αποτελεί ενδιαφέρουσα προσθήκη σε όλο αυτό, επιτείνοντας το κλίμα μυστηρίου αλλά και δημιουργώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα. Τα συναισθήματα καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερο η Ruth και λιγότερο το τι είναι το φάντασμα. Ζητήματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

Η Molly Windsor είναι εξαιρετική στον ρόλο της, με μια νεανική αγνότητα και έναν τρόμο στο μάτι. Μια αφοπλιστική ερμηνεία, από τις καλύτερες νέων ηθοποιών των τελευταίων χρόνων.

Δημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2020, 11:04
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
3288
Tanweer
1939
Tanweer
1381
Spenztos
1000
Spentzos
760