Νύχτες Πρεμιέρας 2019: Περιμένουν τις ταινίες σας!

Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2019, 12:25
Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό σινεμά, διεξάγοντας το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους για 9η χρονιά.

<a href="/nea/megales-tainies-mikroy-mikoys-2022-deite-tis-dorean/66583">Μεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους 2022. Δείτε τις δωρεάν</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους 2022. Δείτε τις δωρεάν

Έχοντας παρουσιάσει συνολικά περισσότερες από 400 ταινίες από το 2012, θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι και του επετειακού 25ου Φεστιβάλ. Σε συνέχεια του περήφανου περσινού αριθμού ρεκόρ των 244 συμμετοχών, η διοργάνωση σας καλεί να καταθέσετε την ταινία σας.

Όροι Συμμετοχής:

● Στο Διαγωνιστικό δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

● Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

● Στην περίπτωση που η ταινία επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αποκλειστικά σε DCP.

● Σκηνοθέτες και παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο που επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να υποβάλουν την ταινία τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2019.

Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας.

Τα βραβεία Α' και Β’ Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 7 Ιουλίου 2019.

Δεκτές θα γίνονται αποκλειστικά όσες ταινίες υποβληθούν μέσα από την πλατφόρμα FilmFreeway.

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ταινιών, εδώ. Τ τηλ. επικοινωνίας: 210 6018565 (εσωτ. 25).

Update 6/7/19: Με ένα σύνολο που ξεπερνά ήδη τις 200 συμμετοχές, οι Νύχτες Πρεμιέρας δίνουν μία μικρή παράταση. Η προθεσμία υποβολής των ταινιών για το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους παρατείνεται λοιπόν μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο