Νύχτες 18: "The Story of Wax Trax! Records" - Κριτική

Νύχτες 18: "The Story of Wax Trax! Records" - Κριτική
Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018, 13:56
Συντάκτης:

Το «Βιομηχανικό Aτύχημα» ("Industrial Accident") είναι η ιστορία του δισκάδικου και μετέπειτα της δισκογραφικής εταιρείας που εισήγαγε τον σκληρό ηλεκτρονικό ήχο στην Αμερική και αποτέλεσε την απαρχή της Industrial μουσικής, αναδεικνύοντας ονόματα όπως οι Ministry και οι Front 242 στα μέσα των '80s.
Ουσιαστικά, η ιστορία ενός ζευγαριού, των Τζιμ Νας και Ντάνι Φλέσερ, που αποφάσισαν σε μια εποχή που ουδείς το τολμούσε, όχι μόνο να ανοίξουν ένα δισκάδικο για λίγους (που έγιναν βέβαια πολλοί) αλλά να δηλώνουν ανοιχτά γκέι ενώ ο Νας είχε χωρίσει με τη γυναίκα του ενώ είχε ήδη δυο παιδιά. Η γυναίκα του μιλά στην οθόνη, παραδέχεται την τρέλα του αλλά και την αγάπη της οικογένειας.
Το ντοκιμαντέρ εκτός ένα πολύτιμο underground χρονικό για μια από τις επιδραστικότερες σκηνές των 30 τελευταίων ετών είναι ουσιαστικά μια ιστορία αγάπης. Πως η υποκολτούρα είναι... υποκουλτούρα μόνο για όσους την παρακαλουθούν απέξω. Για όσους τη ζουν, είναι απλά η ζωή τους.

νυχτες πρεμιερας 2018ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό


Κινηματογραφικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Σκηνοθετεί η Τζούλια Νας είναι η κόρη του Τζιμ Νας, σαφέστατα χωρίς πείρα και γεμάτη κλισέ συνεντεύξεις πολλών μουσικών όπως ο  Al Jourgensen των Ministry και ο Steve Albini με κλασικούς «μαϊντανούς» τους Trent Reznor και Dave Grohl, που πάντα έχουν μια καλή κουβέντα για όλους. Τα 90 λεπτά μπορούσαν να ήταν 70 λεπτά, και με λιγότερη φλυαρία και περισσότερη μουσική.
Με λίγα λόγια, η ιστορία για όσους ασχολούνται με μουσική είναι λίγο-πολύ γνωστή, ρομαντική και χιλιοειπωμένη αλλά για όσους νέους ακροατές θέλουν να μάθουν πράγματα, είναι ένας καλός οδηγός.

Βαθμολογία: 5/10

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018, 13:56
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463