Νύχτες 17: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών

Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2017, 12:19
Συντάκτης:

Το 23o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.

Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου και οι ερμηνείες του Θανάση Πετρόπουλου στο «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ και της Δήμητρας Βλαγκοπούλου στο «PARK», αποτέλεσαν τις επιλογές της Κριτικής Επιτροπής που αποτελούνταν από τους: Μαρία Χατζάκου (Πρόεδρος) κινηματογραφική παραγωγός και μουσικός, Χριστινα Μουμούρη, Διευθύντρια Φωτογραφίας, Έκτορας Λυγίζος, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κωστής Μαραβέγιας, τραγουδοποιός και συνθέτης, Μαρίνα Τσικλητήρα, κριτικός κινηματογράφου. Αναλυτικά τα βραβεία:

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στη Σοφία Εξάρχου για το «PARK»

Ο σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος ανέφερε πριν τη βράβευση ότι «επιλέξαμε την πρώτη ταινία που μας συγκίνησε για την ορμή της, για τον τρόπο της να εκφραστεί κινηματογραφικά, με δημιουργική αξιοποίηση του χώρου και των ηθοποιών».

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού στον Θανάση Πετρόπουλο για το «Όντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ

Η Μαρίνα Τσικλητήρα λίγο πριν την απονομή ανέφερε πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είναι ένας κυνικός σύγχρονος ήρωας, ψυχρός που κρατά αποστάσεις αρχικά «αλλά ο ηθοποιός σε πολλά σημεία ανοίγει χαραμάδες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον ήρωά του».

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου για το «PARK» της Σοφίας Εξάρχου

Ο Κωστής Μαραβέγιας δήλωσε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μας εντυπωσιάσε η συγκεκριμένη ερμηνεία και η ταινία. Χειμαρρώδης εκεί που χρειαζόταν και ευαίσθητη όταν επιβαλλόταν».

Την βραδιά έκλεισε η προβολή της ταινίας «Κωνσταντίνος Τζούμας: Ηθοποιός εξ Ιδιοσυγκρασίας» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Το ντοκιμαντέρ είναι ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενός ανθρώπου που έχει χαρακτηριστεί ως «Είρων εκ φύσεως, ηθοποιός εξ ιδιοσυγκρασίας και συγγραφέας εξ ενστίκτου». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ Πρόεδρος των ΗΠΑ στο Kung Fury

Από το 2015 υπάρχει στο YouTube η 30λεπτη ταινία "Kung Fury", ένας φόρος τιμής...
16 ώρες

The Last Black Man in San Francisco

Σύνοψη: Ο Jimmie Fails και ο Montgomery Allen είναι δύο αφροαμερικανοί φίλοι που ζουν...
16 ώρες

"Undone": Οι δημιουργοί του Bojack Horseman ξαναχτυπούν

Για το BoJack Horseman δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Όσοι έχουν παρακολουθήσει το animated...
17 ώρες