Νύχτες 15: Οι πρεμιέρες

Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2015, 12:16
Συντάκτης:

Ξεκίνημα απόψε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας με ταινία έναρξης το «Youth» του Πάολο Σορεντίνο, ενώ από αύριο το πρωί ξεκινά η κανονική ροή των προβολών μέχρι και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Εδώ μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Μπορεί Φεστιβάλ να σημαίνει ουσιαστικά να ανακαλύπτεις νέες ταινίες που δεν θα έχεις την ευκαιρία να δεις αλλού, σίγουρα όμως το πιο λαμπερό κομμάτι της διοργάνωσης αποτελούν οι πρεμιέρες.

Αναλυτικά οι προτιμήσεις μας:

La Loi du Marche / Ο νόμος της Αγοράς: Με βασικό γρανάζι τον Βενσάν Λιντόν που κέρδισε στις Κάννες το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας, ο σκηνοθέτης Στεφάν Μπριζέ, ξετυλίγει ένα επίκαιρο δραματικό θρίλερ με θέμα την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Retour a Ithaque / Επιστροφή στην Ιθάκη: Μετά το «Ανάμεσα στους τοίχους» ο Λοράν Καντέ μας διηγείται το δράμα ενός συγγραφέα που μετά από 16χρόνια αυτοεξορίας επιστρέφει στην Κούβα κι έρχεται αντιμέτωπος με τους φίλους του,  την πολιτική κατάσταση αλλά και τις επιθυμίες του.

Mistress America: Η Γκρέτα Γκέρβιγκ και ο σκηνοθέτης Νόα Μπάουμπακ ξανασυναντιούνται δυο χρόνια μετά το «Frances Ha», για να περιπλανηθούν και πάλι στους δρόμους της Νέας Υόρκης  με ακόμα πιο ξέφρενη διάθεση αυτή τη φορά.

The End of the Tour: O Τζέησον Σέγκελ και ο Τζέσι Άιζενμπεργκ συναντιούνται σε ένα διαλογικό δράμα που παρακολουθεί την συνάντηση του δημοσιογράφου του “Rolling Stone”  Ντέηβιντ Λίπσκι με τον συγγραφέα του μυθιστορήματος “Infinite Jest”, Ντεήβιντ Φ. Γουάλας.

Pearl Button : Η πολυτάραχη ιστορία της Χιλής ξεδιπλώνεται σ’αυτή την ζωντανή τοιχογραφία/ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκούσμαν, που απέσπασε την Αργυρή Άρκτο Σεναριού στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

45 Years: Ο σκηνοθέτης Άντριου Χέιγκ μετά από το υπέροχο “Weekend”, σκηνοθετεί τη Σαρλότ Ράμπλινγκ και τον Τομ Κόρτνει σε ένα δραματικό θρίλερ με που εξερευνά τα όρια της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δύο συζύγους που έχουν περάσει 45 χρόνια μαζί.

Life: O Αντόν Κορμπίν (σκηνοθέτης πολλών videoclips των Depeche Mode, αλλά και υπεύθυνος για τα «Control», «The American») εστιάζει ξανά σε μια μυθική προσωπικότητα. Τον Τζέιμς Ντιν και την φιλία του με τον φωτογράφο του περιοδικού “Life”, Ντέηβιντ Στοκ, υπεύθυνου για το image που έχτισε ο μεγάλος σταρ.

Tale Of Tales: Κατευθείαν από τις Κάννες το φαντασμαγορικό αλλά και σκοτεινό παραμύθι του Ματέο Γκαρόνε με την Σάλμα Χάγεκ, τον Βενσάν Κασέλ και τον Τζον Σ. Ράιλι.

Black Mass: Ο Τζόνι Ντεπ σε μια ασυνήθιστη και ανατριχιαστική ερμηνεία, που άρεσε πολύ στο Φεστιβάλ Βενετίας, υποδύεται έναν διαβόητο γκάνγκστερ, επί σειρά ετών καταζητούμενο του FBI.

Pawn Sacrifice: Ο Τόμπι Μαγκουάιαρ και ο Λιβ Σράιμπερ μεταφέρουν τον ψυχρό πόλεμο πάνω σε μια σκακιέρα, αναβιώνοντας την σκακιστική αναμέτρηση του Αμερικάνου Μπόμπι Φίσερ με τον Σοβιετικό Μπόρις Σπάσκι στο Ρέικιαβικ του 1972.

Τhe Assassin: Με βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες, η ταινία αφηγείται την ιστορίας μιας επαγγελματίας δολοφόνου της Κίνας του 9ου αιώνα, ειδωμένη μέσα από εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, αισθητική.

Εl Club: Ξεσκεπάζοντας την υποκρισία του ρωμαιοκαθολικού εκκλησιαστικού κατεστημένου, ο Πάμπλο Λαράιν κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

Dheepan: Η ταινία λήξης του φεστιβάλ απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Με κεντρικούς ήρωες μια οικογένεια μεταναστών, ο Ζακ Οντιάρ θίγει το πλέον φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας.

Περισσότερα εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos