Νύχτες 15: "The forbidden room" - REVIEW

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2015, 10:47
Συντάκτης:

Σε μία παραγωγή όπου εμπλέκεται το National Board Film Of Canada και συν-σκηνοθέτης είναι ο αγαπημένος από το "My Winnipeg", Guy Madin δεν περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο από πρωτοτυπία και μία χειροποίητη σινεφίλ κατάθεση ψυχής. Και όντως αυτό ισχύει για το μοναδικό αυτό φιλμ-κολάζ, που σκύβει πάνω από κάθε χαμένη ταινία βωβού/πειραματικού κινηματογράφου και την παρουσιάζει ξανά, σύμφωνα με τη δική του έμπνευση, με γυρίσματα ανοιχτά στο κοινό σε μέρη όπως το Pombidou στο Παρίσι.

 A film within a film within a film...εις τη νιοστή, με τέτοια χαλαρότητα συνειρμού που το χάος είναι ένας επιεικής όρος για να περιγράψει ο,τι εκτυλίσσεται.

Σαρκαστικό, με τέλεια exploitation- λυντσική αισθητική και εμπνευσμένες επεξηγηματικές καρτέλες. Με εμφανίσεις, σε ανύποπτο χρόνο, σταρ όπως η Charlotte Rambling, η Maria de Medeiros, η Geraldine Chaplin και η Ariane Labed, σε avant-garde σεκάνς που κοιτούν με σεβασμό πίσω από τον ώμο τους.

Ένα φιλί κάθεται στο ντιβάνι, ένας υπερήλικας του ζητάει να του κάνει μπάνιο και όλοι μαζί τυλίγονται σε άπειρα μέτρα φιλμ σε μία ταινία φόρο τιμής για ένα σινεμά λογοκριμένο και κατεστραμμένο, που εδώ γιορτάζει με αυθάδεια.

Πανόραμα - Καναδάς, 2015, 128’. Πέμπτη 24/9, Ιντεάλ, 22.15

6/10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos