Νύχτες 13: "In fear" - REVIEW

Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2013, 23:10

In fear

Έμεινε από βενζίνη

4/10

Ο Τομ και η Λούσι είναι ένα νεαρό ζευγάρι που κατευθύνεται σε ένα μακρινό μουσικό φεστιβάλ κάπου στην εξοχή. Στον δρόμο έχουν ήδη κανονίσει να διανυκτερεύσουν σε ένα ξενοδοχείο, καθώς όμως πλησιάζουν, οι πινακίδες τους παραπλανούν, υποχρεώνοντάς τους σε ατελείωτους κύκλους στη μέση του πουθενά. Κι ενώ το σκοτάδι πέφτει και η βενζίνη τελειώνει, οι δύο νέοι διαπιστώνουν σύντομα πως σε αυτόν τον οδικό λαβύρινθο δεν είναι μόνοι...

Φιλότιμες οι προσπάθειες του πρωτοεμφανιζόμενου Τζέρεμι Λόβερινγκ να μας συστήσει ένα "Blair Witch Project" μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αλλά δυστυχώς η αίσθηση της τρομακτικής κλειστοφοβίας (και όχι της ασφυκτικής κλεισούρας), η πρωταγωνιστική (και όχι η απεικονιστική) φωτογραφία, ο εξελικτικός σεναριακός ιστός που πρωτοτυπεί συνεχώς και δεν κάνει κατάχρηση των κλισέ στα... δύσκολα, οι "κουρδισμένες" ερμηνείες, όλα αυτά απαιτούν ταλέντο, έμπνευση, ίσως και λίγο ρίσκο.

Ενώ στο πρώτο μισό της ταινίας καταφέρνει να διατηρήσει την αγωνία και την αδρεναλίνη σε αρκετά υψηλά επίπεδα φροντίζοντας εμπνευσμένα να μην εμφανίσει τον κακό, αλλά απλά να τον υπονοήσει, όταν επιστρέφεις με το νάτσος αποφασισμένος να μασήσεις τα νύχια σου και να την ακούσεις από τα ξεφυσήματα φόβου των πρωταγωνιστών, διαψεύδεσαι.

Όπως και το αυτοκίνητο του ζευγαριού κάποια στιγμή ξεμένει από βενζίνη, έτσι και η δεξαμενή από όπου αντλούσε τις ιδέες του ο Λόβερινγκ στερεύει, με αποτέλεσμα να πάρει το ρίσκο με τον κακό φόρα παρτίδα και τελικά παρά κάποια εφιαλτικά close ups, να αποτύχει να διατηρήσει το ενδιαφέρον σου. Μη σου πω ότι καταφέρνει μέχρι να γελοιοποιήσει την κατάσταση στο τέλος, παραδίδοντας αμαχητί τα όπλα με ένα αστείο φινάλε. 

Απόστολος Κίτσος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos