Γαλλόφωνο 16: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2016, 23:16
Συντάκτης:

To 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος απένειμε τα βραβεία κριτικής επιτροπής και κοινού κατά την διάρκεια της τελετής λήξης.

H κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Γλυκιά απόδραση / Comme un avion» του Bruno Podalydès. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει χρηματική και υλική υποστήριξη από το TV5 MONDE και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στην προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή Filmtrade.

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το « O βασιλιάς μου / Μon roi  » της Maïwenn. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της μπίρας Fischer, ύψους 6.000 ευρώ που δίνονται στον διανομέα για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από την Spentzos και την Seven.

Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Μαμά, γύρισα! (Retour chez ma mère) του Éric Lavaine για τους προσκεκλημένους της τελετής λήξης. Tην ταινία παρουσίασε στο κοινό η ηθοποιός Josiane Balasko που ήρθε ειδικά γι’ αυτήν τη προβολή στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos