Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 13: "Travaux...". REVIEW

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2013, 22:57

Travaux.../Δουλειές (5/10)

Γαλλία, 2004, 95'. Σκηνοθεσία: Brigitte Roüan Ηθοποιοί: Carole Bouquet, Jean-Pierre Castaldi, Aldo Maccione.

Σύνοψη: Η Chantal είναι δικηγόρος που ειδικεύεται στην υπεράσπιση παράνομων μεταναστών. Προκειμένου να ξεφορτωθεί τον Frankie, έναν ερωμένο που την ερωτεύεται σφοδρά και δε λέει να φύγει, αναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες για να τον διώξει από το σπίτι της. Προσλαμβάνει ένα νέο Κολομβιανό αρχιτέκτονα…

Άρχεται η ανακαίνισις…!

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν εννέα χρόνια από τότε που βγήκε το Travaux στους κινηματογράφους, μα εξακολουθεί να είναι μία εξαιρετικά ανάλαφρη και απολαυστική κομεντί. Η Carole Bouquet –φετινή επίσημη καλεσμένη του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου- είναι απολαυστικότατη ως μία happily divorced δικηγορίνα που παλεύει να φέρει βόλτα το νοικοκυριό της, τα δύο έφηβα τέκνα της, έναν παχύσαρκο ερωμένο που την πολιορκεί ασύστολα, μία ριζική ανακαίνιση του γιγάντιου διαμερίσματός της και την υπεράσπιση [λαθραίων και μη] μεταναστών.

Μπορεί μερικές φορές η αναπόφευκτη γοητεία της να αγγίζει τα όρια της τρέλας, αναμφίβολα όμως η Carole Bouquet, συνοδευόμενη από ένα πολυσυλλεκτικό και πολυφυλετικό cast, καθώς και χορογραφημένες δικαστικές επιχειρηματολογίες, κλέβει την παράσταση! Το Travaux ούτε είναι ούτε παριστάνει ότι είναι κάτι σοβαρό και βαθυστόχαστο. Είναι μία ευχάριστα εύπεπτη κωμωδία [με σχεδόν slapstick στοιχεία σε ορισμένες σκηνές] που χωρίς να το προσπαθεί πολύ περιγράφει επαρκώς τη ζωή μίας middle-aged single mom στο σύγχρονο Παρίσι και ταυτόχρονα «χαιδεύει» κάποιες ευαίσθητες, πολιτικοποιημένες χορδές.

ΥΓ: …ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη ο…γαλλομαθής Hugh Grant!

Τάσος Κλειδωνόπουλος

Πρώτη δημοσίευση: 9 Απριλίου 2013, 22:57
Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2015, 01:12

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No one will save you

No one will save you

Θα το βρείτε: Disney+

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς δεν θα το δούμε στις αίθουσες, αλλά...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos