Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 13: "Main dans la main". REVIEW

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2013, 16:13

Main dans la main (6/10)

Σκηνοθεσία Βαλερί Ντονζελί. Παίζουν: Βαλερί Λεμερσιέ, Ζερεμί Ελκάμ, Βαλερί Ντονζελί, Μπεατρίς Ντε Σταλ

Όταν η Hélène και ο Joachim συναντιούνται, έχουν εντελώς διαφορετικές ζωές. Η Hélène διευθύνει τη διάσημη σχολή χορού της Όπερας του Παρισιού, εκείνος εργάζεται σε κατάστημα με καθρέφτες στην επαρχία. Μια παράξενη όμως δύναμη τους ενώνει. Σε τέτοιο βαθμό που τους είναι αδύνατον να ζήσουν χωριστά.

Mια ντραμεντί αφιερωμένη ολοκληρωτικά στον "τρελό" έρωτα με την πρώτη ματιά, μεταξύ δύο φαινομενικά εντελώς αντίθετων προσωπικοτήτων, τόσο όσον αφορά το επαγελλματικό και κοινωνικό στάτους τους, όσο και σχετικά με την ηλικία τους (50άρα αυτή, 30άρης αυτός).

Θα περίμενε κανείς από την δημιουργό του εξαιρετικού προ διετίας "La guerre est déclarée", να "κεντάει" στις δραματικές στιγμές του φιλμ (διαθέτοντας μάλιστα και τον ίδιο συμπρωταγωνιστή).

Παρ'όλα αυτά η Βαλερί Ντονζελί αποδίδει πολύ καλύτερα τις κωμικές στιγμές, μετατρέπει το σλάπστικ σε όχημα για να μεταδώσει την έντονη ερωτική επιθυμία και την μοναδική χημεία ("από την στιγμή που κοιτάχτηκαν") μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών και με δουλεμένους δεύτερους ρόλους, συνολικά ξεπερνάει κάποιες στιγμές αμηχανίας που προκύπτουν σε σκηνές όπου θα όφειλαν να περιέχουν δραματική ένταση. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ ταλαντούχα δημιουργό.

Joker

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
14 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου