22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 6 Απριλίου 2022, 20:42
Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος με την απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

<a href="/festival-gallofonoy-kinimatografoy/23o-festival-gallofonoy-oi-treis-somatofylakes-nt-artanian">23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου: "Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν" - Κριτική</a>ΣΧΕΤΙΚΑ23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου: "Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν" - Κριτική

Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Άλκηστις Πουλοπούλου και Πολύδωρος Βογιατζής.

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους Emmanuelle Béart, Έλις Κις, Γιάννα Σαρρή, Θάνο Αναστόπουλο και Λευτέρη Χαρίτο, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία 

Ouistreham | Ανάμεσα σε δύο κόσμους του Emmanuel Carrère.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Emmanuelle Béart, επίτιμη προσκεκλημένη, ως Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, επέδωσε το βραβείο στον εκπρόσωπο της Spentzos Films, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής παρουσίασε το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής : «Επιλέξαμε να απονέμουμε το βραβείο στην ταινία αυτή, για τον βαθύ ανθρωπισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει κατά μέτωπον τους αόρατους αυτούς ανθρώπους τους οποίους ενσαρκώνουν μη επαγγελματίες ηθοποιοί δίπλα στην Juliette Binoche. Η ταινία μάς τοποθετεί ανάμεσα σε δύο κόσμους χωρίς καθόλου μελοδραματισμούς, αυτόν της συγγραφέα δημοσιογράφου και τον κόσμο της επαγγελματικής επισφάλειας αυτών των εργαζομένων. Μία ταινία που μας κάνει κοινωνούς της αλληλεγγύης και της συνενοχής, που υπερκαλύπτει τις ανθρώπινες σχέσεις».

 

 

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το À plein temps | Full Time του Eric Gravel.

Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον ‘Ελληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Μέχρι την επόμενη φορά, λοιπόν. « Santé »!

Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε avant-première της ταινίας Χαμένες ψευδαισθήσεις (Illusions perdues) του Xavier Giannoli, για την οποία θα ασς γράψουμε αύριο τη γνώμη μας. Βραβεύτηκε με 7 Σεζάρ (μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας) και στις ελληνικές αίθουσες θα προβληθεί από την Spentzos.

Όλες τις κριτικές του MOVE IT από το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα τις βρείτε εδώ. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos