21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2021, 11:14

Tο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά online, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ανακοίνωσε τα βραβεία Κοινού και Κριτικής Επιτροπής.

<a href="/festival-gallofonoy-kinimatografoy/23o-festival-gallofonoy-linnocent-kritiki/67974">23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου: &quot;L&#039;Innocent&quot; - Κριτική</a>ΣΧΕΤΙΚΑ23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου: "L'Innocent" - Κριτική

Βραβείο Κοινού Fischer 2021

Η ταινία που κέρδισε βραβείο κοινού Fischer είναι το «Ένας γιος / Un fils» του Μεχντί Μ. Μπαρσαουί, σε διανομή στην Ελλάδα από τη Cinobo.

H πρώτη αυτή μεγάλου μήκους ταινία του Τυνήσιου σκηνοθέτη M. Barsaoui επιλέχθηκε στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο τμήμα Orizzonti και προσέφερε στον πρωταγωνιστή Sami Bouajila το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Ο Sami Bouajila απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ίδια ταινία, στα César 2021.

  • Το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών με την ολοκλήρωση της θέασης των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το Βραβείο Κοινού είναι και φέτος προσφορά της Fischer, της πιο σινεφίλ μπύρας στην Ελλάδα, σταθερού υποστηρικτή του θεσμού του βραβείου κοινού του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πάνω από 10 χρόνια. Συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Το ποσό θα δοθεί στην εταιρεία διανομής σαν ενίσχυση για την επικοινωνιακή προώθηση της νικήτριας ταινίας όταν βγει στις αίθουσες.

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ 2021

Η Κριτική Επιτροπή απένειμε το βραβείο της επίσης στην ταινία «Ένας γιος  / Un fils» του Μεχντί Μπαρσαουί.

Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής είναι μια προσφορά του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ο οποίος υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Tα δύο βραβεία είναι δημιουργίες του Οίκου ZOLOTAS

Ο Μεχντί Μπαρσαουί σκηνοθέτης της ταινίας «Ένας γιος / Un fils», σε συνέχεια της ανακοίνωσης από τη διοργάνωση του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, ότι κερδίζει και τα δύο βραβεία, έστειλε την ακόλουθη δήλωση :

« Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η ταινία άρεσε στο ελληνικό κοινό (…) ευχαριστώ πολύ. Ιδίως γιατί σ’ αυτούς του λίγο θλιβερούς καιρούς που ζούμε, είναι χαρά να διαπιστώνουμε ότι οι ταινίες εξακολουθούν να αγγίζουν το κόσμο και να προκαλούν συγκινήσεις».

Η γνώμη του MOVE IT για τη νικήτρια ταινία.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ