20ό Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Συντάκτης:

Ττο 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης και συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 17 Απριλίου. Η τελετή λήξης προηγήθηκε της προβολής της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» (Le mystère Henri Pick) -που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες- του Ρεμί Μπεζανσόν, την οποία παρουσιάσαν ο σκηνοθέτης Ρεμί Μπεζανσόν και σεναριογράφος Νταβίντ Φενκινός - με τον τελευταίο να εκτελεί και χρέη Προέδρου της φετινής Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

<a href="/festival-gallofonoy-kinimatografoy/elisabeth-de-feydeau-aroma-einai-mnimi/60395">Elisabeth de Feydeau: &quot;Το άρωμα είναι μνήμη&quot;</a>ΣΧΕΤΙΚΑElisabeth de Feydeau: "Το άρωμα είναι μνήμη"

H κριτική επιτροπή που απαρτίζεται επίσης από τους Ελένη Ράντου, Μαριάννα Κάλμπαρη, Λουκά Κατσίκα, Σύλλα Τζουμέρκα, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Μητρικό ένστικτο» (Duelles) του Ολιβιέ Μασέ- Ντεπάς (η κριτική του MOVE IT εδώ), την οποία θα δούμε επίσης στις ελληνικές αίθουσες.

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού είναι το «Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου» (Le Grand Bain) του Ζιλ Λελούς (την κριτική μας μπορείτε να την διαβάσετε εδώ), επίσης με διανομή στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Το βραβείο κοινού, προσφορά της μπίρας Fischer, απονέμεται στον έλληνα διανομέα της βραβευμένης ταινίας για την προώθησή της όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2019, 13:36
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα