Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Ορφέας!

Published: 25 Jun 2018, 15:07

Τοποθετημένος στο κέντρο της πόλης με θέα την θάλασσα, ο Θερινός  Κινηματογράφος Ορφέας είναι ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος στα Δωδεκάνησα, που λειτουργεί αυτή την στιγμή & μια μικρή όαση πολιτισμού στην πολύ έντονη τουριστική σαιζόν στον νησί της Κω!

Καθώς περάσαμε το κατώφλι του ένας δροσερός αέρας μας κατέκλυσε και σε συνδυασμό με τους φράχτες από δέντρα και τα όμορφα γλαστράκια με μυρωδάτο βασιλικό νιώσαμε σαν να βρισκόμαστε σε έναν φιλόξενο κήπο.

Όσο περιμέναμε να ξεκινήσει η ταινία χαλαρώσαμε υπό τους ήχους των soundtracks του καλοκαιριού ενώ επισκεφτήκαμε το κυλικείο για τα καθιερωμένα μας κινηματογραφικά συνοδευτικά μεγάλο pop - corn και αναψυκτικό, δεν λείπουν όμως hot dog, pizza, burgers, nachos, αλλά και μπύρα draft, επομένως οι επιλογές είναι πολλές.

Η ταινία ξεκίνησε και αμέσως διαπιστώνεις ότι ζεις την εμπειρία με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας σε εικόνα & ήχο, γεγονός μάλλον δυσεύρετο σε θερινά σινεμά.

Μιλώντας με το πολύ εξυπηρετικό προσωπικό του κινηματογράφου μάθαμε λίγες πληροφορίες για τον χώρο όπως ότι ο χώρος λειτουργούσε από το 1958 ως δημοτικός κινηματογράφος και από το 2012 λειτουργεί στο πλαίσιο της επιχείρησης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. & ότι εκτός από κινηματογραφικές ταινίες στον χώρο φιλοξενούνται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού παραστάσεις, εκδηλώσεις & εκθέσεις.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι η ίδιο ομάδα της συνεργατικής επιχείρησης λειτουργεί παράλληλα τον Χειμερινό Κινηματογράφο Ορφέα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κω ο οποίος όπως μάθαμε είναι ένας εξίσου δημοφιλής χώρος καθ'όλη την διάρκεια του έτους.

Εμείς αποχαιρετώντας τον Ορφέα και το νησί της Κω απλά συλλογιζόμαστε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιοι χώροι στα απομακρυσμένα σημεία της χώρας ώστε να μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Φαιναρέτης 3, Κως. Τηλ 2242116923 - 2242049748 Εισιτήρια: € 7,00, Μειωμένο € 5,00 (φοιτητές, πολύτεκνοι, στρατιώτες, παιδιά μέχρι 12, άνω των 65) Κάθε Πέμπτη € 5,00 για όλους 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos