Το MOVE IT πάει θερινό σινεμά: Νοσταλγία!

Published: 18 Jun 2018, 15:09
Συντάκτης:

Στα βόρεια προάστια, και συγκεκριμένα στο Νέο Ηράκλειο, υπάρχει ένα θερινό σινεμά όνομα και πράγμα, η «Νοσταλγία».

Είναι ο δημοτικός κινηματογράφος του Νέου Ηρακλείου και εξακολουθεί να λειτουργεί κάθε χρόνο με επιτυχία, προσφέροντας στους θεατές την δυνατότητα να δουν από παλιές, κλασικές ταινίες, μέχρι νέες κυκλοφορίες. Άλλωστε, κάθε εβδομάδα έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα, καθώς προβάλλονται παραπάνω από μία ταινίες την εβδομάδα, προσφέροντας κινηματογραφική ποικιλίες, τόσο στους δημότες, όσο και σε εκείνους που θα προτιμήσουν ένα θερινό στην ησυχία των βορείων προαστίων.

Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο, ότι σε αντίθεση με το κέντρο, η Νοσταλγία δεν περικλείεται από πολλά κτήρια, ούτε βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο και πολύβουο μέρος. Ταυτόχρονα, όμως βρίσκεται στην καρδιά του δήμου, αφού απέχει μόλις 350 μ. από τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ηράκλειο», με αποτέλεσμα να καθίσταται εύκολη η πρόσβαση προς αυτόν και από ανθρώπους που έρχονται για πρώτη φορά στην περιοχή.

Ο κινηματογράφος βρίσκεται σε μία κατάφυτη αυλή, με πολλά δέντρα τριγύρω, και πολλά τραπεζάκια και μπάρες, στα οποία μπορούν να κάτσουν θεατές και μαζί με την ταινία να απολαύσουν λιχουδιές από το κυλικείο, από pop corn μέχρι πίτσα και hot dog, ή μία δροσερή μπύρα και αναψυκτικά. Η όμορφη και φωτισμένη το βράδυ επιγραφή έξω με το όνομα Νοσταλγία, σε μεταφέρει σε ωραίες εποχές της δόξας των θερινών σινεμά. Αλλά παράλληλα και στο σήμερα, που πρέπει πάση θυσία να διατηρηθούν τα εναπομείναντα.

Τι  πιο ωραία να βλέπεις μία καλή ταινία, κάτω από τον έναστρο ουρανό, και με συντροφιά το απαλό καλοκαιρινό αεράκι. Μπορεί για τους ανθρώπους του κέντρου ή των νοτίων προαστίων να πέφτει κάπως μακριά, αλλά αξίζει μία επίσκεψη μέσα στο καλοκαίρι.

Κέας & Τερψιχόρης, Ηράκλειο. Τηλ.: 2102773731. Εισιτήρια: € 6,00, φοιτ. € 5,00, παιδ. & άνω των 65 € 4,00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos