Σύνοψη: Αβάνα,  αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες,  κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να  διεισδύσουν σε τρομοκρατικές  οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Ατμοσφαιρικό κατασκοπικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινά περιστατικά, από τον μάλλον υπερεκτιμημένο Ολιβιέ Ασαγιάς, έναν δημιουργό που πειραματίζεται συχνά πυκνά στην σκηνοθετική του καριέρα με διάφορα είδη, χωρις ωστόσο μέχρι τώρα να έχει παραδώσει ένα πραγματικά σπουδαίο φιλμ, με την καλύτερη στιγμή του να αποτελεί το τηλεοπτικό "Carlos".

Ούτε το "Wasp network" είναι κάποια μεγάλη ταινία και δύσκολα θα την θυμάσαι μετά την έξοδο από την αίθουσα, αν και το θέμα της είναι δυνατό και παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον. Είναι όμως μια περιπέτεια με καλό και αναγνωρίσιμο καστ, αφήγηση με αρκετές εκπλήξεις (ο ίδιος υπογράφει και το σενάριο) αλλά και ασυνεπή δομή και ροή. Ο Ασαγιάς προσπαθεί να αφηγηθεί διαφορετικές ιστορίες που στην πορεία θα συγχωνευτούν, όμως για να το καταφέρει αυτό παρέχει άφθονη και κουραστική πληροφορία, πολλά flashbacks που αποπροσανατολίζουν και χάνει το focus από την ουσιαστική εξέλιξη των χαρακτήρων του.

Αυτή δηλαδή που τελικά θα σε κάνει να νοιαστείς πραγματικά και να ανακαλείς στη μνήμη σου το φιλμ.

Οι ερμηνείες κυρίως των Έντγκαρ Ραμίρεζ και Πενέλοπε Κρουζ (αλλά σχδόν όλων των πασίγνωστων δευτεραγωνιστών) διατηρούν το κινηματογραφικό σφρίγος του φιλμ σε ανεκτά επίπεδα, η ικανότητα του Ασαγιάς στην αφήγηση της ίντριγκας ικανοποιεί, σου δίνει όμως την αίσθηση ότι το συνολικό εγχείρημα θα λειτουργούσε καλύτερα με την μορφή μίνι-σειράς.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Jun 2020, 19:36
Ενημέρωση: 18 Jun 2020, 12:16
Τίτλος:
Wasp network (Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
123
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Ιουνίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos