Σύνοψη: Μετά την άγρια δολοφονία της γυναίκας του κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά βίαιης ληστείας που άφησε και τον ίδιο παράλυτο από το κεφάλι και κάτω, ο Γκρέι Τρέις (Λόγκν Μάρσαλ Γκριν, SPIDER-MAN: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ) δέχεται την πρόταση ενός δισεκατομμυριούχου εφευρέτη για μια πειραματική θεραπεία που θα «αναβαθμίσει» το κορμί του. Η θεραπεία – ένα εμφύτευμα τεχνητής νοημοσύνης που λέγεται ΣΤΕΛΕΧΟΣ- δίνει στον Γκρέι μοναδικές σωματικές ικανότητες και τη δυνατότητα να πάρει αιματηρή εκδίκηση τόσο για τη δολοφονία της γυναίκας του όσο και τη δική του παράλυση.

Άποψη: Πλύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια από τον παραγωγό των Saw και σκηνοθέτη του Insidious 3 για ένα έξυπνο και νοσταλγικό b-movie επιστημονικής φαντασίας και φανταστικού που κλείνει το μάτι στα αρχικά φιλμ του Τζον Κάρπεντερ, με ρετρο-φουτουριστικό στιλιζάρισμα, εξαιρετική τεχνική στις σκηνές πολεμικών τεχνών, υποβλητική ηλεκτρονική μουσική υπόκρουση, αλλά και εντελώς προβλεπόμενο σενάριο που απονευρώνει σε πολλές περιπτώσεις ότι καλό πάει να δημιουργηθεί.

Δεν είναι ότι δεν θα το ευχαριστηθείτε το φιλμ, άλλωστε η κεντρική ιδέα είναι έξυπνη και η νοσταλγία για τέτοιου είδους φιλμ πειραγμένης μεταμοντέρνης 80ίλας αφυπνίζει και προκαλεί απανωτά ηλετροσόκ στους νευρώνες του αντίστοιχου σινεφίλ κοινού.  

Ένα φιλμ εκδίκησης ουσιαστικά, με γοητευτική ατμόσφαιρα, ρομποτική... ακρίβεια στις σκηνές δράσης, που δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά και καυχιέται για τις επιρροές του, με αδέξιες προσπάθειες χιούμορ όμως, απλοϊκές αντιστοιχίες μεταξύ αναλογικής και ηλεκτρονικής εποχής, πραγματικά κακές ερμηνείες (εξαιρουμένου ίσως του πρωταγωνιστή), εν τέλει ένα ημιτελές cult όραμα που σε αποπλανεί για ένα one night stand και μόνο.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Aug 2018, 21:00
Ενημέρωση: 14 Jul 2019, 17:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Upgrade (Upgrade)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Αυγούστου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos