Σύνοψη: Μία παρέα πηγαίνει διακοπές στο Μεξικό. H Ολίβια, ένα μέλος της παρέας, θα γνωρίσει τον Κάρτερ και όλοι θα πάνε σε έναν ερειπωμένο ναό. Καθ’ υπόδειξη του Κάρτερ θα παίξουν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια». Όταν έρθει η δική του σειρά να πει την αλήθεια, θα ομολογήσει ότι την έφερε εκεί επίτηδες, για να λάβει μέρος σε αυτό το μεταφυσικό παιχνίδι, που κανένας δεν μπορεί να σταματήσει να παίζει. Όταν γυρίζουν από τις διακοπές, θα διαπιστώσουν ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, και θα πρέπει να λένε την αλήθεια ή να υλοποιούν ό,τι τους ανατεθεί στην επιλογή θάρρος, αλλιώς θα πεθάνουν.

Άποψη: Η εταιρεία παραγωγής Blumhouse Productions, που βρίσκεται πίσω από τα «Paranormal Activity», το «Split», το «Get Out», αλλά και την νέα, υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα, ταινία του Spike Lee, φέρνει τώρα ένα μεταφυσικό θρίλερ, που είναι γελειωδώς μεταφυσικό και ελάχιστα θρίλερ. Σε σκηνοθεσία του Jeff Wadlow («Kick-Ass 2», «The Strain») και σε σενάριο των σχετικά άπειρων Michael Reisz, Jillian Jacobs και Christopher Roach, η ταινία δεν καταφέρνει ούτε να πρωτοτυπήσει, αλλά ούτε καν να αξιοποιήσει σωστά τα κλισέ των ταινιών τρόμου με τα οποία είναι φορτωμένη. Θα ήταν ίσως περισσότερο ενδιαφέρον αν έκανε ό,τι έκανε το «Deadpool» με τις υπερηρωϊκές ταινίες, να σπάσει δηλαδή πλάκα.

 

Βασίζεται άλλωστε σε ένα στόρι που από μόνο του δεν μπορεί να σταθεί, αν θέλεις να το πάρεις στα σοβαρά. Ένας δαίμονας που καταλαμβάνει το «Θάρρος ή Αλήθεια» και σε αναγκάζει να κάνεις ό,τι σου πει, αλλιώς πεθαίνεις θυμίζει περισσότερο παρωδία ταινίας τρόμου και λιγότερο αυθεντικό τρόμο. Αν λοιπόν αποφάσιζαν να το διακωμωδήσουν λίγο και να παρωδήσουν το είδος, πιθανόν να είχε κάποιο ενδιαφέρον. Αντ’ αυτού θέλησαν να πάρουν πολύ στα σοβαρά τον εαυτό τους, ενώ στην ουσία πρόκειται για το «Jumanjι» δηλαδή για την αιχμαλωσία στους κανόνες ενός παιχνιδιού με όρους εν προκειμένω τρόμου. Από τη μέση της ταινίας και μετά επαναλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό, χάνοντας οποιαδήποτε αίσθηση τρόμου προκαλούσαν στην αρχή οι δαιμονικές προκλήσεις.

Το καστ που αποτελείται από την Lucy Hale («Pretty Little Liars»), τον Tyler Posey («Teen Wolf»), την Violett Beane («The Flash») και τον Landon Liboiron («Hemlock Grove») κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια να πείσει για όσα τους συμβαίνουν, όσο και αν αυτά είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά. Δίνουν ωστόσο την φρεσκάδα που λείπει από το σενάριο και την σκηνοθετική ματιά. Μία ταινία τρόμου που σίγουρα δεν έχει κάτι να δώσει στο είδος, αντιθέτως τρέφεται από αυτό, μην μπορώντας να αξιοποιήσει σωστά και να αξιολογήσει τι πρέπει να πάρει και πού πρέπει να αρχίσει και λίγο η νέα ματιά, που θα το καταστήσει αξιομνημόνευτο.

Πρώτη δημοσίευση: 3 May 2018, 08:51
Ενημέρωση: 10 May 2018, 05:29
Τίτλος:
Truth or dare (Θάρρος ή αλήθεια)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Μαϊου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos