Παντρέψου με, ρε φίλε

Παντρέψου με, ρε φίλε - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Για να γλυτώσει την απέλαση, αφού έχασε την φοιτητική του βίζα, ο Μαροκινός Γιασίν, πείθει τον Γάλλο κολλητό του Φρεντ, να τον παντρευτεί για την άδεια παραμονής. Φυσικά, ένα τέτοιο...φαεινό σχέδιο, μόνο μπελάδες θα φέρει σε όλους.

Άποψη: Παιδιά, παρατράβηξε το αστείο. Δεν ήταν αστείο ούτε στην αρχή. Όχι άλλες Γαλλικές κωμωδίες από το πανέρι. Έλεος! Και επιτέλους η καλοκαιρινή σεζόν, ειδικά γι αυτούς που δε λιάζονται σε κάποια παραλία, και που ποσώς τους ενδιαφέρει το τι παίζουν οι θερινοί στις πόλεις, δεν είναι ο σκουπιδοτενεκές της χρονιάς για να μας πλασάρεται το κάθε φιλμ που αλλιώς θα πήγαινε στα αζήτητα.

Στο Παντρέψου Με Ρε Φίλε, μπαλαφάρα αντίστοιχη επιθεώρησης στο Δελφινάριο- όλα τα κλισέ και οι επιλογές που κάνει ο Γαλλομαροκινός σκηνοθέτης, συνσεναριογράφος και  πρωταγωνιστής, Ταρεκ Μπουνταλί, είναι τόσο άκυρα που σκέφτεσαι ότι οι αντίστοιχες Ελληνικές κωμωδίες  του στυλ Ακάλυπτος, Bachelor 2, Μαζί Τα Φάγαμε, ίσως να μην είναι ο πάτος γιατί υπάρχουν και χειρότερα.

Ο Μπουνταλί υποδύεται τον Γιασίν, έναν ταλαντούχο Μαροκινό που ξεκινά για την Γαλλία για να γίνει αρχιτέκτονας. Από μία χαζομάρα χάνει την φοιτητική του βίζα και αναγκάζεται να δουλεύει εργάτης, μια που δε τολμά να παραδεχθεί στην οικογένεια του την αποτυχία του. Όταν τα πράγματα ζορίζουν, του έρχεται η ιδέα να παντρευτεί τον άνεργο και ακαμάτη γείτονα και κολλητό του Φρεντ, προς μεγάλο εκνευρισμό της κοπέλας του δεύτερου. Φυσικά πέφτουν κατ’ ευθείαν στο άγρυπνο μάτι του αστυνομικού Ντουσάρντ που πρέπει να εγκρίνει την άδεια παραμονής και που θα κάνει τα πάντα για να τον ξεσκεπάσει-ακόμη και να ντυθεί γυναίκα (μάλιστα...). Μαζί και η πρώην του, πρώην μπάζο και νυν φωτομοντέλο, η οποία τον σιχαίνεται που την άφησε. Και σαν να μην φτάνουν αυτά, καταφθάνει η μαμά του από το Μαρόκο που νομίζει ότι ο Γιασίν είναι παντρεμένος με την κοπέλα του Φρεντ.

Όλα αυτά, με χιούμορ, μούτες και ευρήματα επιπέδου Σεφερλή, απιθανότητες και χοντράδες που δεν αξίζει να διηγηθούμε. Μέχρι και οι Μαροκινοί παρουσιάζονται σαν καρικατούρες παρότι ο Μπουνταλί είναι από εκεί. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι όλη η ταινία βασίζεται στο πως θα βγάλουμε γέλιο από το πανάρχαιο «κοίτα, κάνουμε τις τρελές αδερφές, ουουου...αλλά δεν είμαστε στ’ αλήθεια» Εάν όλο το υπόλοιπο πακέτο είναι αφόρητο, η συγκεκριμένη επιλογή είναι για φτύσιμο. Όχι για λόγους πολιτικής ορθότητας –μακριά από εμάς!- αλλά γιατί πιστεύαμε ότι με αυτό το είδος «χιούμορ» έχουμε ξεμπερδέψει εδώ και μισό αιώνα, από τότε που ο Παράβας έβγαζε γέλιο παίζοντας τον Φίφη.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Aug 2018, 01:53
Ενημέρωση: 16 Aug 2018, 12:56
Τίτλος:
Παντρέψου με, ρε φίλε (Épouse-moi mon pote)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Αυγούστου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos