Όχι άλλο καλοκαίρι

Όχι άλλο καλοκαίρι

Σύνοψη: Τρείς Ιταλοί οικογενειάρχες, ο Aldo, ένας υποχόνδριος σπιτόγατος που λατρεύει τον Massimo Ranieri, ο Giovanni, ένας υπερδραστήριος και οργανωτικός υποδηματοποιός, και ο Giacomo, «Οδοντίατρος της χρονιάς» με πατρικούς προβληματισμούς, βρίσκονται κατά λάθος στο ίδιο εξοχικό σπίτι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Οι οικογένειές τους, προερχόμενες από αρκετά διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και τρόπους ζωής, καλούνται να περάσουν μαζί τις πολύτιμες ημέρες των διακοπών, και η συνύπαρξή τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, γέλιο, κλάμα και εμπειρίες που δεν θα ξεχάσουν.

Άποψη: Οι πρωταγωνιστές Aldo Baglio, Giovanni Storti και Giacomo Poretti είναι τρεις πολύ γνωστοί Ιταλοί κωμικοί που έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση. Η καινούρια κωμωδία του αγαπημένου τρίου της Ιταλικής χερσονήσου, που σκηνοθετείται από τον γνωστό συνεργάτη τους Massimo Venier, αν και αγαπήθηκε πολύ από το ιταλικό κοινό, κάτι που φάνηκε και στο box office (προσέλκυσε πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές), αποτελεί μια κλασική και αρκετά παρωχημένη κινηματογραφική συνταγή.

Το σενάριο περιλαμβάνει όλα τα κλισέ που μπορούμε να σκεφτούμε φέρνοντας στο νου οικογενειακή κωμωδία και την κυρίως αφήγηση διατρέχουν μικροαφηγήσεις και περιστατικά χωρίς ιδιαίτερο νόημα και σκοπό.

Τα περισσότερα subplots αντί να χαρίζουν, αφαιρούν, ενώ οι χαρακτήρες, πρωταγωνιστές και μη, δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τον στερεοτυπικό δρόμο (ο επιτυχημένος και πλούσιος επαγγελματίας με τις οικογενειακές δυσκολίες, η στριφνή και απόμακρη σύζυγος, ο φτωχότερος πλην ευτυχής και πλήρης άνεργος, ο επαρχιώτης αστυνομικός, ο νευρωτικός επαγγελματίας με την επιτυχή οικογενειακή συνταγή), που αν και υιοθετείται πολύ συχνά και με νόημα στην κωμωδία, εδώ δεν καταφέρνει να λειτουργήσει.

Τα υπέροχα χρώματα της Ιταλικής περιφέρειας της Απουλίας, το ζεστό φως  και τα άκρως καλοκαιρινά της τοπία δίνουν ζωή και ενδιαφέρον σε μια επίπεδη εξέλιξη. Ενώ η ταινία έχει καλές προθέσεις, διαθέτοντας ωραία μηνύματα και συμπαθείς αφορμές για προβληματισμό, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το εύκολο χιούμορ και την απλοϊκή σεναριακή πένα. Το αποτέλεσμα, μερικά ελαφριά 110 λεπτά παλαιικού τύπου.

Aνδρομάχη Σδούκου

Πρώτη δημοσίευση: 30 Jul 2020, 14:12
Ενημέρωση: 6 Aug 2020, 10:23
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Όχι άλλο καλοκαίρι (Odio l'estate)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιουλίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Animasyros 2021: Τα βραβεία

Animasyros 2021: Τα βραβεία

Το 14ο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων έριξε αυλαία σε μία πανηγυρική τελετή λήξης...
10 ώρες
The stronghold

The stronghold

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ομάδα αστυνομικών που δεν λειτουργεί αυστηρά με το γράμμα του νόμου και αποκαλείται...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο