Σύνοψη: Bρισκόμαστε στο 1977 και συγκεκριμένα κατά τις ημέρες της Αργεντινής δικτατορίας όπου ένας πρώην πιλότος και καπετάνιος του αργεντινού ναυτικού δεν υπακούει σε θανάσιμη εντολή και γίνεται φυγάς για να επιβιώσει. Επιλέγει να κρυφτεί σε μια μικρή πόλη στα νότια της χώρας, όπου η παρουσία του θα προσελκύσει την προσοχή του αδίστακτου και βίαιου τοπικού εφόρου.

Άποψη: Σε σκηνοθεσία του Αργεντίνικου κινηματογραφιστή Sebastian Borensztein  η ταινία κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας δύο πιστών ηγετικών ηθοποιών που κάνουν πάντα καλή εντύπωση: Ricardo Darin, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο Goya για το "Truman" και Inma Cuesta-τη θυμόμαστε από την "Julieta". 

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος έχει δοθεί σε έναν από τους πιο καταξιωμένους Αργεντίνιους ηθοποιούς. Ένα ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο, ο Ricardo Darin. Στην αρχή της ταινίας έχουμε ένα κοντινό πλάνο στον Koblic που δεν εκφράζει τίποτα λιγότερο από όλο το άγχος και την αγωνία του κεντρικού χαρακτήρα, ενός ανθρώπου που ζυγίζεται από το φοβερό βάρος ενός παρελθόντος που θέλει να αφήσει πίσω του. Ο Koblic είναι ένας πιλότος αεροπλάνου που κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας έχει πάρει μια απόφαση που τον αναγκάζει να φύγει σε ένα ξεχασμένο λαό, αφήνοντας τα πάντα πίσω.

Η απροσδόκητη δράση της ταινίας είναι γεμάτη με αναδρομές, οι οποίες αναπαριστούν τέλεια το αγροτικό περιβάλλον, με πρωταγωνίστριες τη διαφθορά και την κακομεταχείριση. Ενώ όμως το φιλμ φαίνεται να αποτελεί ένα πορτρέτο που σκιαγραφεί  τον χαρακτήρα του Tomás Kóblic ο οποίος ελπίζει να καθαρίσει το αίσθημα της ενοχής και να αναγεννηθεί ως ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον, δυστυχώς δεν ξεφεύγει από κλισέ του ρομαντικού είδους, που όχι μόνο είναι κλισέ (που και αυτά καλά είναι τις περισσότερες φορές) αλλά θυμίζουν και…Άρλεκιν, γεγονός που μας ‘πετάει΄ χιλιόμετρα μακριά από την ταινία.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Jul 2017, 12:43
Ενημέρωση: 13 Jul 2017, 13:53
Τίτλος:
Ο πιλότος (Koblic)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 
Release: 
6 Ιουλίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos