The nut job

O Σούρλι ένας σκανδαλιάρης σκίουρος ζει στη πόλη του Όουκτάουν και ψάχνει απεγνωσμένα τροφή.
The nut job - κριτική ταινίας

Are you nuts?

Οι περιπέτειες του Σέρλι του σκιουράκου ξεκινούν τη στιγμή που οι προμήθειες φαγητών στο Πάρκο Ελευθερίας τελειώνουν εξαιτίας του και προκειμένου να μην λιμοκτονήσει αφενός και να μην θεωρηθεί persona non grata αφετέρου , θα αναλάβει το μεγάλο…’the bank job’ μαζί με τον κολλητό aka Μπάντι τον αρουραίο σε μαγαζί με ξηροκάρπια, για να βρεθούν εν τέλει στο μάτι του κυκλώνα, γιατί ό,τι λάμπει δεν είναι..ξηροκάρπι!

Αντέχεις να ακούσεις μια ακόμη φορά το Gangnam Style από τον Psy; Όχι σε προκαλώ, εδώ και τώρα. Το ‘The Nut Job’ (‘Ένας σκίουρος σουπερ ήρωας’), σε κάνει να αναπολείς εκείνες τις αγνές εποχές που ‘δεν τα έκαναν έτσι τα παιδικά’. Ο Ελληνικής καταγωγής Πίτερ Λεπενιώτης, από το animation department του Toy Story 2 και από τα visual effects του ‘Casper’ (1995) –ναι για το φαντασματάκι μιλάμε, καλά κατάλαβες- κάνει το δικό του παιδικό feature movie βήμα, με μια εξαιρετικά στυλιζαρισμένη ταινία βασισμένη στη μικρού μήκους του Surly Squirrel, που μπορείς να ζήσεις χωρίς να τη δεις και εσύ και το παιδί σου και το ανήψι σου… Πόσο μάλλον εάν έχει τύχει να δεις στο παρελθόν το ‘Over the hedge’…

Όταν μάλιστα το επίπεδο στο animation έχει ανέβει τη σήμερον ημέρα τόσο ψηλά, δύσκολα θα σπαταλήσεις το χρόνο σου για το συγκεκριμένο. Παρωχημένο καρτουνίστικο παιδικό που αν είσαι πιτσιρικάς μπορεί και να το διασκεδάσεις, αλλά ως συνοδός, θα σκιουροβαρεθείς τη ζωή σου.. Αν είσαι αναγκασμένος να το δεις, στην τελική πάρε μαζί σου κάνα mp3 με τραγούδια..

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 2 May 2014, 13:12
Ενημέρωση: 8 May 2014, 15:58
Τίτλος:
The nut job (Ένας σκίουρος σούπερ ήρωας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Μαϊου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos