Δεν είναι ο Ντάνιελ Γκρεγκ σαν Τζέιμς Μποντ και πολύ περισσότερο δεν είναι ο Ματ Ντέιμον σαν Τζέισον Μπορν, ούτε ο Λίαμ Νίσον σαν Μπράιαν Μιλς και φυσικά ούτε καν ο Τζέισον Στέθαμ σχεδόν σε... όλα του τα φιλμ.

Ο καλοζωισμένος 60άρης Πιρς Μπρόσναν προσπαθεί να δώσει έναν κοσμοπολίτικο αέρα, δηλαδή να το ρίξει το ξύλο, το κυνηγητό και το πιστολίδι του αλλά λίγο στο πιο εστέτ, σε τούτη εδώ την παλιομοδίτικη περιπέτεια από τον βετεράνο του είδους Ρότζερ Ντόναλτσον. 

Ο οποίος με τη σειρά του δεν μπορεί να πλησιάσει σε αξία, πειστικότητα και αληθοφάνεια τα "No way out", "13 days" & "The bank job", υπογράφοντας εδώ ένα σφικτό μεν, στιβαρό και με καλογυρισμένες σκηνές δράσης, φιλμ, το οποίο όμως προδίδεται από τον σεναριακό του μελοδραματισμό, τους απλοϊκούς στα όρια του γραφικού κακούς της υπόθεσης, αλλά και την έλλειψη χημείας με την Όλγα Κιριλένκο η οποία πάντως παραμένει τρομερό κουκλί και εδώ μάλιστα είναι σκέτο οφθαλμόλουτρο. Ούτε συζήτηση επίσης, για τον λίγο, ελάχιστο, Λουκ Μπρέισι.

Δεν είναι ότι δεν θα το ευχαριστηθούν οι φαν του είδους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα το ξεχάσουν με την ίδια ευκολία.

Υπόθεση:
Με κωδικό όνομα, ‘The November Man’, ο Πίτερ Ντέβερο (Πιρς Μπρόσναν) είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και καλά εκπαιδευμένος πρώην πράκτορας της CIA που παρασύρεται από την ήσυχη συνταξιοδότηση του, εξαιτίας μιας πολύ προσωπικής αποστολής. Πρέπει να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ (Όλγκα Κιριλένκο) που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από μια συνωμοσία δεκαετιών. Θα ανακαλύψει σύντομα πως η αποστολή του, τον έχει κάνει στόχο ενός παλιού του φίλου και προστατευόμενο της CIA, του Ντέιβιντ Μέισον (Λουκ Μπρέισι). Με τις υποψίες για την ύπαρξη ενός καρφιού στην υπηρεσία να μεγαλώνουν, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευθεί ο Ντέβερο, ούτε κανόνες ή σταθερές που να τον βοηθήσουν.

 

Πρώτη δημοσίευση: 20 Mar 2015, 19:41
Ενημέρωση: 26 Mar 2015, 12:14
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The November man (Ο άνθρωπος του Νοέμβρη)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos