Φιλότιμη η προσπάθεια του Τζόνι Ντεπ να θυμίσει κάτι μεταξύ "Pink Panther", "Austin Powers" & (τα εξαιρετικά) "OSS 117, Rio & Cairo" (με Ζαν Ντιζαρντέν, όσοι δεν τα έχετε δει, διορθώστε το λάθος σας), αλλά θα πρέπει να αναζητήσει αλλού το πολυπόθητο comeback μετά τις συνεχόμενες μετριότητες των τελευταίων χρόνων: για μία ακόμη φορά δεν μπορεί να επιβληθεί στην (δεδομένη) καρικατούρα του ρόλου του, δεν υποστηρίζεται σεναριακά, γενικά δεν λάμπει.

Όχι ότι η ταινία δεν έχει τις στιγμές της: κοσμοπολίτικη εσάνς, σωστός ρυθμός, ορισμένα πετυχημένα αστεία από Ντεπ και Μπετάνι (μάλλον με... προσωπική πρωτοβουλία), αλλά λίγα στο γενικό σύνολο. Πολλές ατάκες, αλλά ελάχιστες οι εμπνευσμένες, πολύ λάδι και από τηγανίτα λίγα πράγματα. Και, μάλλον άκυρη και η επιλογή του Ντέιβιντ Κεπ στην σκηνοθετική καρέκλα, ο οποίος μπορεί να έχει χτίσει ένα αξιόπιστο όνομα σαν σεναριογράφος (Jurassic Park, Carlito's way, Mission impossible, Panic room, Spiderman), αλλά τόσο οι σεναριακές, όσο και οι σκηνοθετικές (το υπερεκτιμημένο Stir of echoes και τα Secret window, Ghost town, Premium rush) δουλειές, δεν υπήρξαν ποτέ κωμωδίες! 

Και τώρα, ξαφνικά, να στήσει και να δομήσει άρτια μια σλαπστικ κωμωδία ρυθμού και εμπνεύσεων; Δύσκολα πράγματα αυτά. 

Υπόθεση:
O ανέμελος αλλά δαιμόνιος Τσαρλς Μορτντεκάι είναι ένας έμπορος τέχνης που συνήθως εμπλέκεται σε μικροαπατεωνιές. Θα χρειαστεί να διασχίσει όλη την υδρόγειο, οπλισμένος μόνο με την καλή του εμφάνιση και την ιδιαίτερη γοητεία του, ενώ καταδιώκεται από Ρώσους, Βρετανούς κατάσκοπους, έναν διεθνή τρομοκράτη αλλά και την γυναίκα του. Αποστολή του να ανακτήσει ένα κλεμμένο πίνακα που φημολογείται ότι περιέχει μυστικά για το χαμένο χρυσό των Ναζί. 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Jan 2015, 18:52
Ενημέρωση: 4 Feb 2015, 20:42
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mortdecai (Ο κύριος Μόρντεκαϊ)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos