H Tζόντι Φόστερ επιστρέφει στην σκηνοθεσία πέντε χρόνια μετά το υποτιμημένο "The beaver" και προσπαθεί μέσα από την φόρμουλα του action thriller να κάνει πολιτική και οικονομική καταγγελία.

Τρέχει την ταινία της με νεύρο αι την εξελίσσει με σασπένς, όμως ο λόγος της δεν είναι όσο αιχμηρός θα περιμένε κανείς διότι και ως άνθρωπος ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. 

Στρογγυλεύει αρκετά τις αιχμηρές γωνίες αποσκοπώντας στην εμπορική επιτυχία, ίσως και κάπως αγχωμένα χρησιμοποιεί ορισμένα safe κλισέ, ενώ σταδιακά αντικαθιστά την καταγγελία με την ρητορία που συνοδεύεται ενίοτε και από ημι-αποτυχημένο χιούμορ.

Οι ηθοποιοί όμως διαθέτουν λάμψη, η ίδια γνωρίζει πως να διαχειριστεί τον ρυθμό, συνολικά πρόκειται για ένα φιλμ που θα μακροημερεύσει ειδικά στα multiplex.

Σύνοψη: Ο Lee Gates (George Clooney), είναι οικονομικός αναλυτής/τηλεοπτική περσόνα, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής (Jack O'Connell) εισβάλλει στο στούντιο και σε απευθείας live μετάδοση κρατάει όμηρους τον διάσημο αναλυτή και την Patty Fenn (Julia Roberts), παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Gates και Fenn προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Jul 2016, 19:29
Ενημέρωση: 7 Jul 2016, 18:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Money monster (Το παιχνίδι του χρήματος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιουνίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos