Μικρά αθώα ψέμματα 2

Μικρά αθώα ψέμματα 2 - κριτική ταινίας

Σύνοψη: O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι' αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία;

Άποψη: Η συνέχεια -9 χρόνια μετά- του συμπαθούς πρώτου φιλμ που κόπιαρε ασύστολα την "Μεγάλη Ανατριχίλα"/1983 του Λόρενς Κάνσταν και αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό hit στο γαλλικό box-office. 

To ίδιο προσπαθεί να κάνει ξανά ο ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ που σκηνοθετεί (και που παραδόξως δεν μετέχει στο ερμηνευτικό καστ), με σκοπό να καταφέρει μια μίξη μελοδράματος και κομεντί με ουσιώδη ερωτήματα για την κρίση των 40+. Δεν το καταφέρνει σχεδόν σε κανένα σημείο, καθώς αξιοποιεί ελάχιστα το ταλαντούχο καστ που έχει συγκεντρώσει, σε μια επίδειξη ανέμπνευστων (και ιδιαίτερα εκτενών) διαλόγων καινοφανούς σοβαρότητας που συνοδεύεται από τεμπέλικα κλισέ, έντονες δραματικές εξάρσεις που δεν υποστηρίζονται από το σενάριο και ξεθυμασμένων στιγμών υποτιθέμενης ενδοσκόπησης.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Jun 2019, 21:24
Ενημέρωση: 27 Jun 2019, 08:26
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Μικρά αθώα ψέμματα 2 (Nous Finirons Ensemble)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
135
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Ιουνίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos