Η ταινία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για την ιστορική σύγκρουση του αμερικάνικου στόλου με τοn αυτοκρατορικό ιαπωνικό ναυτικό, μια καθοριστική μάχη που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση των πραγμάτων.  

Έχοντας αποδεκατιστεί από τους Γιαπωνέζους στο Περλ Χάρμπορ έξι μήνες νωρίτερα, ο αμερικανικός στόλος έπλεε δίχως πολλούς άντρες και πολεμοφόδια για αυτό που έμελλε να γίνει γνωστό ως Μάχη του Μίντγουεϊ. Ωστόσο, είχαν ένα κρυφό και υποτιμημένο όπλο: τις υπηρεσίες πληροφοριών σε συνδυασμό με τον αυθορμητισμό και το θράσος τους.

Πολεμική περιπέτεια παλαιάς κοπής, με εντελώς παλιομοδίτικη οπτική, με τα ειδικά εφέ να κλέβουν την παράσταση σε μια προσπάθεια του Ρόλαντ Έμεριχ να επιστρέψει στις εισπρακτικές επιτυχίες και τις αρκετά καλές ταινίες. 

Το πρώτο λογικά θα το καταφέρει καθώς πρόκειται για έναν φόρο τιμής σε μια αληθινη ιστορία για την οποία οι ΗΠΑ υπερηφανεύονται και λογικό είναι αρκετοί Αμερικανοί θεατές να κολακευτούν και τιμήσουν το φιλμ, από το δεύτερο όμως απέχει αρκετά. 

Ένα μπλοκμπάστερ χωρίς ψυχή, με ένα πολυπληθές και γνωστόατο καστ που δεν μπορεί να υποστηρίξει τους προσχηματικά γραμμένους χαρακτήρες, υποπλοκές που τελικά μπερδεύουν, ένα τελικό αποτέλεσμα που μόνο οι λάτριες των πολεμικών περιπετειών ίσως εκτιμήσουν και κάνει το Pearl Harbor να μοιάζει πραγματικά καλό. Και αυτό είναι κατόρθωμα.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Dec 2019, 16:44
Ενημέρωση: 19 Dec 2019, 12:04
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Midway (Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
138
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos