Μια αγελάδα στο Παρίσι

μια αγελαδα στο παρισι - κριτική ταινίας

Ένα road movie διαφορετικό από τα συνηθισμένα, στημένο σε μια έξυπνη και χαριτωμένη βασική σεναριακή ιδέα, ενώ διαθέτει και έναν ταλαντούχο και μπριόζο πρωταγωνιστή (και μια cool αγελάδα).

Κάπου εδώ όμως εξαντλούνται τα προτερήματα του φιλμ, διότι από το πρώτο ημίωρο μέχρι και το τέλος αρχίζει με γεωμετρική ακρίβεια να κατηφορίζει ο δρόμος του αλοπρόσαλλου ντουέτου προς την απόλυτη κοινοτοπία και τον safe διδακτισμό των καλοσυνάτων στερεότυπων, αδιαφορώντας χαρακτηριστικά για ουσιαστική κριτική στα τοπικιστικά ασφυκτικά γαλλικά ήθη και έθιμα, αλλά και την παροιμιώδη ξενοφοβία των Γάλλων, στα όρια του ακραιφνούς εθνικισμού.

Το "καλοκάγαθο" φινάλε έρχεται να σφραγίσει μια δειλή και τελικά βαρετή κινηματογραφική δημιουργία.

Σύνοψη: Ο Fatah, ένας ταπεινός αγρότης από την Αλγερία, έχει μάτια μόνο για την αγελάδα του τη Jacqueline την οποία ονειρεύεται να πάρει μαζί του στο Παρίσι για να διαγωνιστεί στη διεθνή αγροτική έκθεση. Όταν επιτέλους λάβει την πολύτιμη πρόσκληση, προς έκπληξη όλου του χωριού, φεύγει από την πατρίδα του για πρώτη φορά, παίρνει ένα φέρι μποτ για τη Μασσαλία και διασχίζει όλη τη Γαλλία με τα πόδια για να φτάσει στο προορισμό του. Ο Fatah και η Jacqueline θα συναντήσουν ανθρώπους και πολλές εκπλήξεις και θα ζήσουν μια ξεκαρδιστική περιπέτεια γεμάτη μεγάλες στιγμές.

 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Aug 2016, 07:37
Ενημέρωση: 18 Aug 2016, 05:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Μια αγελάδα στο Παρίσι (La vache)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Αυγούστου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos