Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι (Τζούλιαν Μουρ) και του 13χρονου Τζόι (Τσαρλς Μέλτον), το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. 

Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ (Νάταλι Πόρτμαν), μιας δημοφιλούς ηθοποιού που θέλει να κάνει έρευνα για τον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι.

Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Στο «MayDecember», o Τοντ Χέινς («Κάρολ») εξερευνάει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ανθρώπινου είδους: την κολοσσιαία άρνηση να κοιτάξουμε τον εαυτό μας.

Aναψηλαφίζοντας την 'Περσόνα" του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Τοντ Χέινς δεν φτάνει στα ύψη ορισμένων πραγματικά εξαιρετικών ταινιών του, όμως εξακολουθεί να παραμένει ένας ραφιναρισμένος κινηματογραφικός ανατόμος των κρυμμένων παθών και των μυστικών που βρίσκεται τοποθετημένα στη σκιά. 

Και ο ίδιος και οι δύο πρωταγωνίστριές του (περισσότερο η Τζουλιάν Μουρ, όχι τόσο η Νάταλι Πόρτμαν που μοιάζει να μην καταφέρνει ποτέ να μπει στο πετσί του ρόλου) παίζουν γοητευτικά το παιχνίδι των ανακαλύψεων και των αποκαλύψεων, αλλά και των αποκρύψεων, με τον Τσάρλς Μέλτον του τηλεοπτικού Riverdale ίσως και να κλέβει την παράσταση. 

Είπαμε και πιο πριν, ο Χέινς δεν βρίσκεται εδώ στην καλύτερη φόρμα του, είναι όμως έμπειρος, στιβαρός διευθυντής της κινηματογραφικής αφήγησης (αν και εδώ την έχει μακιγιάρει κάπως τηλεοπτικά) και μιλά εύστοχα και με υποδόριο, ανεπαίσθητο, χιούμορ για την υποκρισία στην reality ζωή και το fiction υποκατάστατό της, τους ύφαλους που βρίσκει η συζυγικότητα κόντρα στις παραδοσιακές κοινωνικές αξίες, χωρίς όμως τελικά να καταφέρνει το οτιδήποτε από αυτά να το τοποθετήσει στο επίκεντρο της ιστορίας του, παρά μόνο το ξεφυλλίζει περιφερειακά κάπως. 

Πρώτη δημοσίευση: 16 Nov 2023, 19:36
Ενημέρωση: 23 Nov 2023, 01:59
Συντάκτης: 
Τίτλος:
May December
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Νοεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos