Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia: Here We Go Again! - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Μετά τον γάμο της Σόφι, όπως θα θυμάστε από το τέλος του Mamma Mia!, η νέα ταινία μας επαναφέρει στο νησί Καλοκαίρι όπου η ηρωίδα μας ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ξενοδοχείο “Bella Donna” προς τιμήν της μητέρας της. Οι αναμνήσεις μας πηγαίνουν πίσω στο 1979 και στην αρχή του ταξιδιού που οδήγησε την Ντόνα στην Ελλάδα ενώ παράλληλα στο νησί καταφθάνουν οι τρεις μπαμπάδες της Σόφι, οι φίλες της μητέρας της και η εκρηκτική γιαγιά της.

Άποψη: Μετά την τρομερή επιτυχία του Mamma Mia! τα στούντιο της Universal ποτέ δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να προχωρήσουν σε μια συνέχεια της ιστορίας του γνωστού μιούζικαλ που λατρεύτηκε από το κοινό τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Φέτος, μπορεί η Μέριλ Στριπ να μην συμμετέχει ιδιαίτερα στο σενάριο (την βλέπουμε σε ελάχιστες σκηνές) όμως η αφήγηση της ιστορίας της και η εξιστόρηση των περιπετειών της με τους τρεις άντρες της καρδιάς της ήταν ικανές για να μας αποσπάσουν την προσοχή και να ξεχάσουμε την ηχηρή απουσία της.

Η Λίλυ Τζέιμς (Baby Driver) αναλαμβάνει να ενσαρκώσει την νεαρή Ντόνα και όσο διαρκεί το ταξίδι στο παρελθόν βλέπουμε μια σαρωτική προσωπικότητα να εντυπωσιάζει με χορογραφίες και εξαιρετικές επιδόσεις στα φωνητικά, πάντα υπό τον χαρακτηριστικό ήχο των ABBA, στο πλάι τριών γοητευτικών ανδρών. Εξαιρετική η δουλειά που έχει γίνει όσον αφορά την κινησιολογία και τον τρόπο ομιλίας από όλους τους νέους ηθοποιούς ώστε να μοιάζουν με αυτούς που γνώρισε το κοινό αρχικά, ο χρόνος που δαπανήθηκε φαίνεται και μπράβο τους.

Η διάθεση που μεταφέρεται στο Mamma Mia! Here We Go Again συνεχίζει να είναι εξωστρεφής με διάχυτη την όρεξη για χορό και τραγούδι όπως συνηθίζεται άλλωστε σε κάθε μιούζικαλ, μόνο που οι μεταβάσεις από το παρελθόν στο παρόν και συγκεκριμένα στην Αμάντα Σέιφριντ, που πρωταγωνιστούσε και στην ταινία του 2008, έριχναν την ένταση σε επίπεδο μεμψιμοιρίας ακόμα και με την παραμικρή ανάμνηση. Ευτυχώς οι Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ και Στέλαν Σκάρσγκαρντ δεν έχουν χάσει το χιούμορ τους και οι εντυπωσιακές Κριστίν Μπαράνσκι και Τζούλι Γουότερς διασκεδάζουν για ακόμα μια φορά.

Ευχάριστα είπε την ιστορία ο Ολ Πάρκερ (Now Is Good) και σεναριακά και σκηνοθετικά στο πλαίσιο του ρομαντικού μιούζικαλ αλλά δεν επιδίωξε να το επεκτείνει ή να το αναβαθμίσει, αν εξαιρέσουμε βέβαια την σκηνή-εξτραβαγκάντζα όπου η Σερ τραγουδά το “Fernando” εν μέσω πυροτεχνημάτων. Η θάλασσα και τα ωραία τοπία το καθιστούν αν μη τι άλλο καλοκαιρινό, και παρά τα προβληματικά σημεία του υπήρχαν και ωραίες στιγμές τις οποίες θα απολαύσετε ιδανικά σε ένα θερινό.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Jul 2018, 09:17
Ενημέρωση: 26 Jul 2018, 12:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mamma Mia! Here We Go Again (Mamma Mia! Here We Go Again)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Ιουλιου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos