The lunchbox

Εδώ και 120 χρόνια στη Μουμπάι, κάθε πρωί, 5.000 τοπικοί κούριερ φαγητού παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους. Μια έρευνα απέδειξε ότι μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει στα λάθος χέρια...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “The Lunchbox” είναι μια απολαυστική ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην πολυπληθή και θορυβώδη Μουμπάι και παρακολουθεί τη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που έρχονται κοντά χάρη σε ένα λάθος. Αυτή η γεμάτη χιούμορ, ζεστασιά και ευαισθησία, ιστορία μας προσφέρει μια μαγική γεύση από την Ινδία, καθώς και την ευκαιρία να απολαύσουμε την καταπληκτική ερμηνεία του ταλαντούχου ηθοποιού, Irrfan Khan (Slumdog Millionaire, The Life of Pi).

Σημείωμα σκηνοθέτη

Οι Νταμπαβάλα παραδίδουν περίπου 5.000 μερίδες φαγητό. Είναι ένα επάγγελμα που περνάει από τον πατέρα στον γιο. Κάθε πρωί, μεταφέρουν τα ζεστά γεύματα, που έχουν μαγειρέψει οι γυναίκες, στον χώρο εργασίας του συζύγου τους και το απόγευμα επιστρέφουν τα άδεια κουτιά. Τα τελευταία 120 χρόνια, έχουν επιτρέψει στον πληθυσμό της Βομβάης να καταναλώνει σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό στο γραφείο. Περιφέρονται με ευκολία ανάμεσα στο υπερπλήρες σιδηροδρομικό δίκτυο και τους χαοτικούς δρόμους της πόλης. Οι Νταμπαβάλα είναι αναλφάβητοι και χρησιμοποιούν ένα πολύπλοκο κωδικοποιημένο σύστημα, με βάση τα χρώματα και τα σύμβολα, για να καταφέρουν να παραδώσουν τα γεύματα, μέσα σ’ αυτόν τον λαβύρινθο που λέγεται Βομβάη.
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μελέτησε το σύστημά τους και κατέληξε ότι μόνο ένα γεύμα στο ένα εκατομμύριο μπορεί να μην παραδίδεται στη σωστή διεύθυνση.
Το “The Lunchbox” προέκυψε από αυτήν ακριβώς την εξαίρεση.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Sep 2014, 09:03
Ενημέρωση: 11 Sep 2014, 12:02
Τίτλος:
The lunchbox (Παραδόσεις αγάπης)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos