Love Trilogy: Chained

Love Trilogy: Chained - κριτική ταινίας

Ο Ράσι είναι αστυνομικός τα τελευταία 15 χρόνια, ένας προστάτης των πολιτών και του νόμου που έχει πάντα τον έλεγχο. Παρά τη διαρκή του έκθεση σε κάθε είδους βίας, η βαθύτερή του επιθυμία είναι να αποκτήσει παιδί με τη σύζυγό του.

Όλα όμως ανατρέπονται όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου και τίθεται σε διαθεσιμότητα. Ενώ προσπαθεί να υπερασπιστεί την αθωότητά του στη δουλειά του, στο σπίτι του συγκρούεται με την πεισματάρα και δυναμική θετή του κόρη, η οποία αψηφά την εξουσία του, ενώ η γυναίκα του μοιάζει ολοένα πιο απόμακρη. Αβοήθητος και εγκλωβισμένος από την ανάγκη του να επιβάλλεται, γίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. Τώρα πια όλα μπορούν να συμβούν...

Μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση του κινηματογραφικού νεορεαλισμού από τον Ισραηλινό δημιουργό Γιάρον Σάνι, με το μελόδραμα να τέμνει την ντοκιμαντερίστικη αισθητική και την επιλογή σε μεγάλο βαθμό ερασιτεχνών ηθοποιών (ο πρωταγωνιστής είναι πρώην αστυνομικός) να χαρίζουν στο συνολικό εγχείρημα μια απόχρωση "αλήθειας" αποδυναμώνοντάς το από τις επιστρώσεις της ουσιαστικής αφηγηματικής κινηματογραφικής τέχνης. 

Οι σχεδόν αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι, η (πολύ συχνά) κάμερα στο χέρι, η ελευθερία στην κίνηση των πρωταγωνιστών σε βοηθούν να νιώσεις τη στιγμή, αλλά από ένα σημείο και έπειτα ξεκινά η υποψία της επιτήδευσης και κάπου βαρυγκομάς. 

Είναι όμως αρκετή η δύναμη, η ωμότητα και η φυσικότητα πολλών σκηνών του που δεν σε αφήνει να "παρατήσεις¨το φιλμ, αντιθέτως το παρακολουθείς με ενδιαφέρον, ίσως και με ενδόμυχο τρόμο, καθώς χωρίς να πρωτοτυπεί και χωρίς να αρθρώνει απόυτα ευκρινή κινηματογραφικό λόγο, σε βάζει στην διαδικασία να προβληματιστείς με την πατριαρχία, την έμφυλη βία, την θρησκευτική διδαχή. Δεν είναι και λίγο, έστω και αν δικαιώνει συνεχώς τον πρωταγωνιστή του.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Sep 2021, 02:10
Ενημέρωση: 7 Oct 2021, 02:03
Τίτλος:
Love Trilogy: Chained (Εγκλωβισμένος)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos