Love is strange

Έχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Ben και ο George παντρεύονται. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο George, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση.

Ειλικρίνεια: το μεγάλο στοίχημα στις σχέσεις

Μετά από 39 χρόνια συμβίωσης ο Ben (John Lithgow) και ο George (Alfred Molina) αποφασίζουν να παντρευτούν στη Νέα Υόρκη το 2011 μετά την νομιμοποιήση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Αμέσως μετά το ευτυχές γεγονός, ακολουθεί η απόλυση του George από το καθολικό σχολείο στο οποίο δίδασκε για χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσουν και το σπίτι τους.

Με τα νέα δεδομένα στη ζωή τους το ζευγάρι αναγκάζεται να χωριστεί για να φιλοξενηθεί από φίλους και συγγενείς, μέχρις ώτου καταφέρει να βρει λύση στα οικονομικά του προβλήματα. Ο George βρίσκει κατάλυμα, στο πάντα γεμάτο από κόσμο, σπίτι του γκέι ζευγαριού φίλων, ενώ τον Ben αναλαμβάνει η οικόγενεια του αγαπημένου του ανηψιού. Και οι δύο δυστυχώς εγκλωβίζονται σε καταστάσεις που δυσκολεύουν τους ίδιους αλλά και τους καλούς τους φίλους ενώ οι διαδικασίες ενοικίασης νέου διαμερίσματος καθυστερούν.

Μια ταινία που αφορά όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων, γκέι και μη. Μια αξιοζήλευτη σχέση ειλικρίνειας που κάθε θεατής θα ήθελε να έχει με τον άνθρωπό του. Οι συγγραφείς του έργου, Ira Sachs και Mauricio Zacharias μας δείχνουν την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και του κάθε ατόμου σα μονάδα, με τρόπο καθόλα τρυφερό. Οι Lithgow και Molina, υπό την καθοδήγηση του Ira Sachs, αποδίδουν με ειλικρίνεια το ζευγάρι που θα μπορούσε να είναι οι θείοι μας, οι γείτονες μας, εμείς οι ίδιοι. Μια πολύ γλυκιά ταινία που χειρίζεται το θέμα της με σεβασμό και διακριτικότητα.

Φοβερή και η ερμηνεία της Marisa Tomei. Δώστε βάση στο δεκαεξάχρονο γιό της. Μοναδικά πλάνα της Νέας Υόρκης.

Ελεντίνα Πανή

Πρώτη δημοσίευση: 17 Dec 2014, 20:32
Ενημέρωση: 25 Dec 2014, 23:50
Τίτλος:
Love is strange (Η αγάπη είναι παράξενη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos