Υπόθεση: η μικρή Ράιλι είναι ένα κορίτσι που σφύζει από αισιοδοξία. Λόγω καταστάσεων αναγκάζεται να μετακομίσει με τους γονείς της από την Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο. Θα καταφέρει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες χωρίς να χάσει την πηγαία Χαρά της;

Tα προηγούμενα έτη μας απασχολούσε εάν μπορούν ν΄ αναπτύξουν συναισθήματα τα παιχνίδια (Τοy Story), τα ψάρια (Finding Nemo), τα ρομπότ (WALL-E). Φέτος η Pixar εγείρει ένα νέο ερώτημα, εάν τα συναισθήματα έχουν συναισθήματα. O βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος/σκηνοθέτης Pete Docter («Ψηλά στον Ουρανό») παραδίδει μία γλυκιά ιστορία ενηλικίωσης που θα λατρέψουν οι μικροί αλλά κυρίως οι μεγάλοι.

Στο επίκεντρο της ταινίας το μυαλό της 11χρονης Ράιλι όπου επικρατεί ένα άλφα κομφούζιο στο ξεκίνημα μίας νέας ζωής . Στον πύργο ελέγχου aka νοητικό κέντρο εδρεύουν 5 συναισθήματα όπου είναι υπεύθυνα να καθοδηγούν την μικρή Ράιλι. Χαρά, θυμός, θλίψη, φόβος και αποστροφή (ΟΧΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ). Ο Pete Docter οπτικοποιεί με έξυπνο και αστείο τρόπο κάθε συναίσθημα π.χ. η Θλίψη είναι τόσο βυθισμένη στη μαυρίλα που χάνει και την θέληση να περπατήσει.

Άκρως απολαυστική η σκηνή που προβάλλει τι συμβαίνει στο κέντρο ελέγχου κάθε μέλους της οικογένειας.

Με το κέντρο ελέγχου είναι συνδεδεμένα τα πέντε νησιά της προσωπικότητας (οικογένειας, φιλίας, χόκεϊ, ειλικρίνειας, χαζομάρας) που τροφοδοτούνται από τις βασικές αναμνήσεις.  Στο νέο κινηματογραφικό παραμύθι της Pixar δεσπόζουν μαγικές εικόνες από διάφορους κόσμους του ανθρώπινου νου, τον λαβύρινθο των αναμνήσεων, την αφηρημένη σκέψη, την παραγωγή ονείρων (κλαίμε με μονόκερο), τη χώρα της φαντασίας και το υποσυνείδητο που κυριαρχούν οι φόβοι(γιατί πάντα πρέπει να υπάρχει ένας κλόουν;). Η ταινία αποτελεί ενδιαφέρουσα σπουδή πάνω στον ανθρώπινο ψυχισμό και στην πολυπλοκότητα του νου. Όπως τα περισσότερα animation της Pixar είναι μία διδακτική περιπέτεια που βγαίνει κερδισμένος όποιος παρασυρθεί στο ρυθμό της. 

Πρώτη δημοσίευση:: 6 Sep 2015, 19:19
Ενημέρωση: 17 Sep 2015, 09:53
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Inside out (Τα μυαλά που κουβαλάς)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Photograph

Photograph

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ο Rafi είναι ένας φωτογράφος του δρόμου, που τραβάει ενσταντανέ με τουρίστες σε...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο