Hercules

Ο Ηρακλής ήταν ο ισχυρός γιος του Θεού Δία, γι 'αυτό δεν πήρε τίποτα, εκτός από το να υποφέρει όλη του τη ζωή. Μετά από τους επίπονους δώδεκα άθλους και την απώλεια της οικογένειάς του, αυτή η σκοτεινή και κουρασμένη ψυχή γύρισε την πλάτη τους θεούς βρίσκοντας μόνη παρηγοριά στις αιματηρές μάχες.

Χοντροκομμένη, αποενοχοποιημένη, δράση

Ο Ντουέιν Τζόνσον ενσαρκώνει τον πιο γνωστό Έλληνα ημίθεο, όπως αυτός αποτυπώνεται ανάγλυφα στο graphic novel του Στιβ Μουρ.

Ο τεραστίων διαστάσεων Ηρακλής και οι σύντροφοί του στα όπλα (Αταλάντη, Αμφιάραος, Αυτόλυκος, Ιόλαος, Τυδέας) προσλαμβάνονται από το βασιλιά της Θράκης, Κόρτυς προκειμένου να εκπαιδεύσουν το στρατό τους και να τον μεταμορφώσουν σε μηχανή πολέμου, ενάντια στο Ρήσο που επιβουλεύεται το θρόνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όμως, ή μήπως οι ήρωές μας έπεσαν θέμα σκευωρίας;

Όπως καταλάβατε, οι άθλοι του μυθικού Έλληνα ημίθεου δεν απασχολούν την συγκεκριμένη κινηματογραφική διασκευή, η οποία ασχολείται με τα τεκταινόμενα έκτοτε.

Άρα αν ψάχνετε ψήγματα ιστορικής αλήθειας, δεν θα τα βρείτε εδώ.

Βέβαια, για να επιλέξετε να δείτε τον Ηρακλή σε multiplex ή σε θερινό συνοδεία νάτσος και παγωμένης μπύρας, μάλλον δεν σας ενδιαφέρουν οι ιστορικές αλήθειες, αλλά καλογυρισμένες μάχαες, εξελιγμένα cgi, χορταστική δράση, αίμα, δάκρυα, ιδρώτας, χοντροκομμένο χιούμορ, τεστοστερόνη, αισθησιασμός, όλα στο κόκκινο, με αρκετά κλισέ και γραφικότητες και ερμηνείες στην καλύτερη περίπτωση, αδιάφορες.

Θα τα βρείτε όλα αυτά στον "Ηρακλή", μην ανησυχείτε.

Α.Κ.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Jul 2014, 09:30
Ενημέρωση: 31 Jul 2014, 09:12
Τίτλος:
Hercules (Ηρακλής)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Ιουλίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos